Yogaweekend – Yoga een inspirerend pad2018-10-08T19:30:17+00:00

The Land of Now
Yoga weekend

The Land of Now brengt je inspiratie en verdieping op het yoga pad en laat de eeuwenoude wijsheid en filosofie van Yoga ervaren op een hedendaagse wijze.

Onze retraites laten de essentie van yoga tot leven komen komen en bieden een inspirerend en levend pad voor yogi’s.

Wieteke van Meer - Yoga weekend Yoga een inspirerend pad

 Wieteke van Meer

3 dagen + voorovernachting:

Uitdagende retraite
Dynamische yogasessies
Yoga filosofie
Meditatie
Ayurvedische maaltijden
Verblijf op The Land of Now – Groningen

Yoga,
een inspirerend pad

Wieteke van Meer neemt je in deze uitdagende retraite mee op het Yoga pad. Vol enthousiasme maakt ze de filosofie en achtergronden van yoga tastbaar en helder, met praktische handvatten voor het dagelijks leven.

Haar dynamische yogasessies met asana, pranayama en meditatie bieden balans en focus. Een retraite die je uitdaagt óp de yogamat én ernaast.

 • Yogasessies opgebouwd volgens de chakra’s
 • Praktische filosofie om jouw yoga beoefening
  te verdiepen
 • Het achtvoudig pad van Patanjali:
  de eerste 3 tredes
 • Verdieping in de asana’s: de prana’s
 • Yoga en jouw ‘state of mind’
 • Ruimte voor reflectie. Ruimte voor jou

Een dynamische retraite die je inspireert op het pad van Yoga.

Wees welkom!

Data retraites:

• 26 – 29 juli 2018

• 11 – 14 oktober 2018 

Inschrijven

Donderdagavond

De donderdagavond gebruiken we om te arriveren, te landen en kennis te maken met elkaar in een eerste introductie.

Vrijdag

Op vrijdag zullen de yogasessies verbonden worden aan de basischakras’s en werken we op de eerste drie chakra’s, die ons fundament vormen. De houdingen die daaraan verbonden zijn bestaan uit houdingen waarin we werken met de benen, het soepel maken van de heupen en houdingen die het buikgebied en verteringsstelsel aanspreken, zoals torsies of buikspieroefeningen.

De filosofie van deze dag behandelt het achtvoudige pad van Patanjali. Wat houdt dit pad in? Wat zijn de acht tredes op dit pad? En waarom is er überhaupt een achtvoudig pad? De eerste twee tredes van het pad lichten we uit: de yama’s en niyama’s.

De basis verdiepen,
je fundament

Zaterdag

Op zaterdag zullen de yogasessies verbonden worden aan de derde, vierde en vijfde chakra, die meer verbonden zijn met de emoties. De houdingen die hieraan verbonden zijn hebben invloed op de gebieden in het lichaam waar de neiging bestaat om emoties vast te zetten en bieden ruimte.  We werken met oefeningen met de buik, schouders, borst en openers.

De filosofie van deze dag verdiept de asana’s. De mat is onze spiegel en hoe we de oefeningen ervaren geeft ons veel informatie. Waarom doen we al die, soms gekke, houdingen? Moet je echt in de spagaat als je yoga doet? De houdingen zijn een middel en geen doel op zich en hier gaan we het in deze middag over hebben. Wat willen we werkelijk doen met de asana’s?

Er wordt uitgelegd waar de chakra’s voor staan, we behandelen de prana’s die je in beweging zet door de houdingen en we hebben het over hoe je deze kennis kunt gebruiken voor de oefeningen die je op de mat doet. Je beoefening zal hierna (nog) meer diepte en inhoud krijgen die verder gaat dan enkel fysieke beoefening.

Zondag

Op zondag zullen de yogasessies zich richten op balans, aandacht en focus. De houdingen zullen voornamelijk bestaan uit balans oefeningen en we spreken de subtielere chakra’s aan die je ‘state of mind’ bepalen: Hoe kijk jij naar de wereld? Waar focus je op en waar gaat jouw aandacht heen? Wat is jouw ‘houding’ in het leven? Een oefening in het focussen van je aandacht.

Het filosofie gedeelte geeft ruimte aan vragen die misschien ontstaan zijn deze dagen. Natuurlijk behandelen we ook hoe je de kennis van de afgelopen dagen mee kunt nemen in je dagelijks leven en in je yoga beoefening op de mat.

Yoga tastbaar
en helder maken

Programma

Donderdag

19:30 – 20:30
20:30
Aankomst
Introductie 
Aankomen met thee en iets lekkers
 

Vrijdag

8:00 – 10:00
10:00
12:00 – 14:00
14:00 (±)
16:00 – 18:00
18:30
20:00 – 21:00
Yogasessie I
Maaltijd
Lezing
Snack + Chai thee
Yogasessie II
Maaltijd
Meditatie /
Nighttime asana’s
asana, pranayama, meditatie
.
het 8 voudig pad van Patanjali
.
asana, pranayama, meditatie
.
rustige oefeningen, ontspanning 

Zaterdag

8:00 – 10:00
10:00
12:00 – 14:00
14:00 (±)
16:00 – 18:00
18:30
20:00 – 21:00
Yogasessie I
Maaltijd
Lezing
Snack + Chai thee
Yogasessie II
Maaltijd
Meditatie /
Nighttime asana’s
asana, pranayama, meditatie
.
verdieping in de asana’s
.
asana, pranayama, meditatie
.
rustige oefeningen, ontspanning 

Zondag

8:00 – 10:00
10:00
12:00 – 14:00
14:00
Yogasessie I
Maaltijd
Lezing 
Afronding
asana, pranayama, meditatie
.
filosofie / thema 
Afronding

Je verblijft in ons Yoga Retreat Center

Tijdens deze retraite verblijf je op The Land of Now, een prachtig en inspirerend Yoga & Ayurveda Retreat Center. Een welkome plek waar yoga leeft, in de ruimte en stilte van het Noorden van Nederland.
Geniet van de sfeer, de liefdevolle maaltijden uit onze yogi keuken, ontmoet prachtige mensen en dompel je onder in een inspirerende ervaring.

Wil je meer lezen over de plek waar je verblijft? Hier vind je meer informatie.

Retreat Center Het Land van Nu Ganesha - Yoga filosofie retraite  Retreat Center Het Land van Nu

Begeleiding Retraite

Wieteke van Meer Yoga retraite The Land of Now

Wieteke van Meer

Wieteke is een levendige en ervaren yogadocente die met veel enthousiasme haar liefde voor yoga doorgeeft. Zij heeft de kracht van yoga ervaren in het anders kunnen omgaan met de fysieke en mentale uitdagingen die ze tegenkwam in haar leven. Deze en andere ervaringen hebben haar steeds meer richting het pad van yoga geleid. Yoga is voor haar een grote bron van inspiratie waarin ze iedere keer weer verder ontwikkelt en verdiept.

‘Naast de fysieke beoefening, die enorm veel effect heeft op je zijn, is de filosofie van yoga zo ontzettend mooi en boeiend.’ Wieteke geeft met veel enthousiasme en zeker ook met humor les. Haar kracht zit in het praktisch toepasbaar maken van yoga in je dagelijks leven, zodat je deze mooie wetenschap kan integreren in het leven van alledag. ‘Want, dan kan de filosofie echt gaan leven en gaan bestaan, in het tempo dat bij jou past.’

Tijdens deze retraite

‘Deze dagen gaan we een stapje maken van de mat naar de filosofie. De yoga praktisch maken, een helder idee geven van wat we aan het doen zijn op de mat. Dit om je te inspireren. Enthousiasme voor wat yoga echt is.

Belangrijk voor mij is dat de filosofie op een leuke, praktische en heldere manier wordt doorgegeven. Geen saaie stof, geen dogma. Een handvat dat je kan gebruiken om op het pad van yoga meer in de verdieping te gaan, het voorbij alleen het fysieke brengen. Dat is wat ik hoop te doen en waar ik zelf ontzettend blij van wordt: yoga tastbaar en helder maken.’

Ook op The Land of Now

Ayurvedisch kok The Land of Now

Esther ter Hart

Ayurvedisch kok

Esther haar naam had niet toepasselijker kunnen wezen, want als er iemand met haar hart kookt, dan is zij het. Toen Esther jaren geleden in aanraking kwam met Ayurveda had ze direct een gevoel van ‘juistheid’. Behalve dat de smaken zacht en heerlijk waren, merkte ze dat eten dat met aandacht is klaargemaakt en bewust wordt gegeten echt voldoening geeft. Sindsdien is ze zich gaan verdiepen in Ayurveda en geeft ze de waardevolle rijkdom van Ayurveda op haar eigen wijze door.

‘Het is fijn om mensen te laten beleven wat een verschil Ayurvedisch koken maakt. Het heeft me opnieuw wakker gemaakt aan hoe eenvoudig je met voeding mensen kunt helpen om zich energieker en in balans te voelen.’

Wie denkt dat Ayurveda enkel Indiase maaltijden betreft, die zal verrast zijn door Esther haar maaltijden. Ayurveda is een leefstijl en wetenschap waarvan de principes op iedere keuken toegepast kunnen worden. ‘Ik houd rekening met voedselcombinaties, de zes smaken, de seizoenen, en het tijdstip van de dag, zodat de maaltijd goed verteerbaar is.’
Om de smaak niet te vergeten. Want, Esther haar maaltijden zijn simpelweg hemels.

Esther inspireert je graag en de deur van haar keuken staat altijd open.

‘Het is mijn passie om je de zachte kant van Ayurvedische voeding te laten beleven.’

Juliette Reniers

Juliette Reniers

mede-oprichtster The Land of Now

Juliette zet zich in voor een duurzame en vreedzame wereld. Graag brengt zij dingen terug tot de essentie, in alle eenvoud. Wars van dogma nodigt ze uit om vrij van kaders te denken en handelen. Om vrij te zijn van systemen, geleerde overtuigingen en te gaan dóen. Nu.

Met The Land of Now wil ze yoga voorbij de fysieke yogatrend brengen en een inspirerend en levend pad voor moderne yogi’s bieden waarin de eeuwenoude wijsheid en filosofie op een hedendaagse wijze aangeboden wordt. Zodat de essentie van yoga tot leven komt.

Samen met Frank ‘bezielt’ ze The Land of Now en zetten ze plekken en concepten in de wereld die inspireren tot puur leven. Deze twee onconventionele denkers hebben een bevlogen missie: een geweldloze wereld in het jaar 2500.

Juliette is een authentiek multitalent, haar professionele activiteiten zijn zeer gevarieerd en laten zich niet in een hokje plaatsen. Ze nodigt in alles uit om voorbij de gebaande paden te denken én handelen. Als filosofisch denker inspireert ze je om in de realiteit te staan met een helder onderscheidingsvermogen en in het raken en beleven van essentie. Als kunstenaar en designer laat zij zich inspireren door de rijkdom van filosofie en de essentie van het leven.

Voor een intens filosofisch gesprek, vragen over Ayurveda of de diepte van yoga is ze altijd te vinden. Met een kop yogi thee.

‘Eens de verstilling veroverd,
klinkt de muziek altijd.’

Frank Eijkelkamp

mede-oprichter The Land of Now

Voor Frank staat de kracht van aandacht centraal. Dat is wat hij in de wereld zet in alles wat hij doet, zonder al te veel woorden. In het leven van alledag met alles wat er is.

‘Yoga zit in alles, daar heb je eigenlijk geen yogamat voor nodig’. Hij laat mensen dit dan ook ervaren door ze terug te brengen naar zichzelf en de eenvoud. Het pad van yoga inspireert Frank tot de essentie van het leven.

Samen met Juliette ‘bezielt’ hij The Land of Now en zetten ze plekken en concepten in de wereld die inspireren tot puur leven. Deze twee onconventionele denkers hebben een bevlogen missie: een geweldloze wereld in het jaar 2500.

Als veelzijdig levenskunstenaar creëert Frank graag mooie dingen in de wereld. Creëren en tot stand brengen. Altijd met als doel om mensen te raken en te verwonderen. Hij brengt mensen ieder keer weer naar dit moment, door ze een spiegel voor te houden en te laten ervaren dat je al bent wat je zoekt.

Frank heet je heel welkom op The Land of Now, en ontmoet je graag in een eenvoudig samenzijn of goed gesprek.

‘Liefde is het antwoord op alles’

Praktische informatie

Je verblijf:

Je verblijft bij ons op Het Land van Nu in een tweepersoons- of eenpersoonskamer met eigen douche en toilet. Linnengoed en handdoeken zijn aanwezig.

Wil je meer lezen over de plek waar je verblijft? Hier vind je meer informatie.


Maaltijden en drinken:

De maaltijden tijdens deze retraite zijn ondersteunend voor de yoga beoefening en zijn vers, biologisch en vegan Ayurvedisch. Bereid met veel liefde en onze rijke en smaakvolle keuken inspireert je graag. Gedurende de dag is er volop verse kruidenthee of water. En onze kok verwent je ook graag met iets lekkers voor tussendoor.

Natuurlijk weten we om te gaan met dieet restricties (bijv. glutenvrij). Laat je het ons even weten als je een dieetwens hebt?


Ervaring:

De retraites richten zich op persoonlijke behoefte en ontwikkeling. Je bent welkom, ook als je geen ervaring hebt in bijv. Yoga of Meditatie etc. Geef het ons even aan wanneer er dingen zijn waar we rekening mee kunnen houden. 

In deze retraite gaat persoonlijke ontwikkeling samen met plezier. Deze retraite is niet geschikt als vervanging voor therapie trajecten.


Annulering:

Tot vier weken voor aanvang 50%, daarna volledig bedrag.
Advies: Om teleurstelling te voorkomen raden we aan – een ieder maakt zelf die afweging – zelf een annuleringsverzekering af te sluiten i.v.m. onverhoopte ziekte of andere redenen van verhindering. De premie voor zo’n verzekering is niet hoog. Informeer bij je bank of verzekeringsmaatschappij.


Prijzen | Yogaweekend ‘Yoga een inspirerend pad’ met Wieteke van Meer:

3 Daags programma met voorovernachting.
Inclusief verblijf op Het Land van Nu, maaltijden, programma en begeleiding.

Gedeelde tweepersoonskamer: € 385,-
Eenpersoonskamer: € 460,-

Aankomst: donderdagavond vanaf 19:30 uur. Introductie retraite start om 20:30 uur.
Einde: zondag rond 15:00 uur.


Sauna:

Er is een intieme buitensauna aanwezig op The Land of Now. Tijdens dit weekend kun je gebruik maken van de sauna.
Het gebruik van een grote saunahanddoek is verplicht wegens hygiene en is inbegrepen. Een badjas kan gehuurd worden.


Vragen of meer informatie?

Vraag ons alles wat je maar wilt vragen! Wees welkom om contact op te nemen.


Wees welkom!

Inschrijven
Filosofie - Retraite Centrum Het Land van Nu

Klik voor meer informatie op de datum.

december 2018

17decallday19Weisfelt | De strijd om het bestaanOver werken met relaties

29decallday01janRetreat yourself | Oud & Nieuw yoga retreatHello New Year!

januari 2019

29decallday01janRetreat yourself | Oud & Nieuw yoga retreatHello New Year!

14jan(jan 14)09:0016(jan 16)17:00Touch of Matrix

18janallday20Ron van der Post - retraitedriedaagse yoga retraite

31janallday03febRebalancing | Winterworkshop: Van Denken naar Voelen naar Zijn

februari 2019

31janallday03febRebalancing | Winterworkshop: Van Denken naar Voelen naar Zijn

04feballday06Weisfelt | Altijd aardig blijven?

14feballday17Rebalancing | Masterclass Nishant

24feballday27Rebalancing | Stilteretraite

maart 2019

07mrtallday10Maud Bakx - The Yoga Hub retraite

11mrtallday13Vonken Visie Vaart

april 2019

08aprallday10Weisfelt | De druk van het bestaan

mei 2019

03mei(mei 3)09:0005(mei 5)17:00Touch of Matrix

09meiallday11The Land of Now retraiteYogaweekend The Land of Now
'Yoga, een inspirerend pad'
begeleid door: Wieteke van Meer

Activiteiten

The Land of Now biedt inspirerende events, retraites & yogaweekenden.

Tevens bieden begeleiders en trainers uit binnen- en buitenland hun events, opleidingen en workshops aan in ons retraite centrum.

 • persoonlijk leiderschap

Yogi in leiderschap

'Grootse leiders bieden daarnaast nog iets heel anders: ruimte.' Yogi in leiderschap Wanneer we kijken naar grote leiders, dan zien we dat deze een aantal dingen gemeen hebben met elkaar. Ze hebben [...]

 • begeleiderschap

Van trainerschap naar begeleiderschap

'Waarbij het niet meer gaat om nieuwe feiten te leren, maar enkel de juiste vragen te stellen.' De beweging naar begeleiderschap Decennialang zijn we in onze ontwikkeling als individu, als team [...]

 • zelfrealisatie

Zelfrealisatie in Oost en West

Het oorspronkelijke doel in yoga is 'zelfrealisatie'. Nu vat de oosterse filosofie het begrip zelfrealisatie compleet anders op dan de westerse filosofie.

X