Yogaweekend – Van Yoga naar Yogi 2018-08-29T19:42:26+00:00

The Land of Now
Yoga weekend

The Land of Now brengt je inspiratie en verdieping op het yoga pad en laat de eeuwenoude wijsheid en filosofie van Yoga ervaren op een hedendaagse wijze.

Onze retraites laten de essentie van yoga tot leven komen komen en bieden een inspirerend en levend pad voor yogi’s.

Rishi en Sharesma Soekhai - Yoga weekend Van Yoga naar Yogi

 Sharesma & Rishi Soekhai

3 dagen + voorovernachting:

Verdiepende retraite
Inspirerende yogasessies
Yoga filosofie
Meditatie
Ayurvedische maaltijden
Verblijf op The Land of Now – Groningen

Van Yoga naar Yogi

Sharesma en Rishi Soekhai delen hun inzichten en liefde voor yoga in deze verdiepende en inspirerende retraite.

Ze vertalen de tijdloze filosofie van Yoga naar de huidige tijd en begeleiden je in een diepgaand programma waarin yogasessies, introspectie, stilte en meditatie afgewisseld worden met lezingen en levendige workshops.

Een retraite die de yogi in jou uitnodigt.

 • Yogasessies met asana, pranayama en meditatie
 • Praktische filosofie om jouw yoga beoefening
  te verdiepen
 • Inspiratie vanuit De Sutras van Patanjali
 • Welke inzichten geeft de Bhagavad Gita over de Yoga Sadhana?
 • Levendige workshops met praktische oefeningen
 • Inspirerende en authentieke lezingen

Een verdiepende retraite die je inspireert op het pad van Yoga.

Wees welkom!

Data retraites:

• 12 – 15 juli 2018

• 15 – 18 november 2018

Inschrijven

Levendige verdieping op het Yoga pad

In deze retraite verdiepen we de theorie achter yoga en verbinden deze met praktische toepassing. Zodat het samenspel van theorie en de praktische toepassing het pad opent van diepgaande spirituele beoefening. Tijdens deze retraite laten we je eveneens ervaren dat de waarde van jouw spirituele beoefening losstaat van een bijzondere omgeving, tijd of context. Kennis van de achtergrond van yoga geeft je verdieping en handvatten zodat je weet waarmee je bezig bent in je yogaroutine.

De waarde van jouw spirituele beoefening hangt samen met jouw bewustzijn en de gedachten die je hebt. Een Yogi streeft naar volledig bewustzijn over zich Zelf. Het gaat bij een Yogi om het in verbinding zijn met wat ook wel het ‘ware Zelf’ genoemd wordt.

De manier van leven is gericht op ‘Atmasanyama’: naar binnen keren, jezelf herkennen en Zijn – pure liefde – stabiele wijsheid.

Ieder individu heeft de keus om het pad van spirituele beoefening (sadhana) te bewandelen. Hoewel we allemaal in staat zijn om te ervaren wie we daadwerkelijk zijn, wakkert deze behoefte vaak pas aan wanneer we ontevreden zijn met onze huidige situatie waarin we bijvoorbeeld leed en onrust ervaren.

Na het zoeken van allerlei mogelijke oplossingen in het wereldse, komen we tot het besef dat de oplossing misschien niet buiten onszelf, maar in onszelf ligt. Dit is het beginpunt van sadhana.

Donderdagavond

De donderdagavond gebruiken we om te arriveren, te landen en kennis te maken met elkaar in een eerste introductie.

Vrijdag

Het thema van dag 1: ‘Wie en Waarom?’

Op vrijdag starten we de dag vroeg met een fijne yogasessie met asana’s, pranayama en meditatie. De lezingen en workshops tijdens dit weekend zijn gebaseerd op de inspirerende kennis en eeuwenoude wijsheid uit de Bhagavad Gita en de Sutras van Patanjali. De workshops met aansluitend een yogasessie, brengen de theorie die we in de lezing behandelen tot leven met praktische oefeningen en geven je heldere handvatten voor de praktijk. Deze dag staat in het teken van: ‘wie’: de yogi of ook wel de ‘Sadhaka’ (spirituele beoefenaar) en het ‘waarom’, het doel: Sadhya.

Zaterdag

Het thema van dag 2: ‘Hoe en wat?’

Op zaterdag starten we wederom de dag vroeg en beginnen we met een inspirerende yogasessie met asana’s, pranayama en meditatie. Deze dag staat in het teken van: ‘hoe’: de Sadhan en welke instrumenten heb je daarin tot je beschikking ( je intellect, ego, mind, zintuigen, lichaam, talenten, capaciteiten, etc.) en naast het hoe, ook het ‘wat’, de Sadhana: Yoga als jouw spirituele pad.

Het pad van Yoga

Zondag

Het thema van dag 3:
‘Het complete samenspel’

Na een verdiepende yogasessie met asana, pranayama en meditatie behandelen we deze dag het thema ‘Het samenspel’. Hoe kun je alles samen laten komen en wat betekent dit voor jouw yoga beoefening? We bieden je inspiratie en praktische handvatten om mee naar huis te nemen, zodat een vertrek van The Land of Now slechts het einde van een begin betekent.

Jouw pad,
jouw beoefening

Programma

Donderdag

19:30 – 20:30
20:30
Aankomst
Introductie 
Aankomen met thee en iets lekkers
 

Vrijdag

7:00 – 9:30
9:45 – 10:30
10:30
14:30
14:30 – 17:30
18:00
19:30 – 21:00
Yogasessie I
Lezing
Maaltijd
Snack + Chai thee
Workshop I & Yogasessie
Maaltijd
Workshop II

Zaterdag

7:00 – 9:30
9:45 – 10:30
10:30
14:30
14:30 – 17:30
18:00
19:30 – 21:00
Yogasessie I
Lezing
Maaltijd
Snack + Chai thee
Workshop I & Yogasessie
Maaltijd
Workshop II

Zondag

7:00 – 9:30
9:45 – 10:30
10:30
13:00 – 15:00
15:00
Yogasessie I
Lezing
Maaltijd
Lezing
Afronding

Je verblijft in ons Yoga Retreat Center

Tijdens deze retraite verblijf je op The Land of Now, een prachtig en inspirerend Yoga & Ayurveda Retreat Center. Een welkome plek waar yoga leeft, in de ruimte en stilte van het Noorden van Nederland.
Geniet van de sfeer, de liefdevolle maaltijden uit onze yogi keuken, ontmoet prachtige mensen en dompel je onder in een inspirerende ervaring.

Wil je meer lezen over de plek waar je verblijft? Hier vind je meer informatie.

Retreat Center Het Land van Nu Ganesha - Yoga filosofie retraite  Retreat Center Het Land van Nu

Begeleiding Retraite

Sharesma Soekhai Yoga retraite The Land of Now

Sharesma Soekhai

Sharesma neemt je tijdens deze retraite mee met haar heldere stijl, natuurlijke charme en diepgaande kennis van de filosofie. Samen met Rishi deelt ze haar liefde voor het pad van yoga en wat ze jaren bestudeerd en ervaren heeft.

Bij haar ontmoeting met haar Guruji Brahmarishi Vishvatma Bawraji in 1996 was Sharesma zich nog niet bewust wat yoga is en wat deze filosofie inhoudt. Toch was deze ervaring voor haar bijzonder en tegelijk natuurlijk. ‘Een ervaring die een verbinding tot stand heeft gebracht, dat mij tot op de dag van vandaag vertrouwen geeft en inspireert.’

Na haar pubertijd groeide haar interesse voor de yoga filosofie en heeft Sharesma zich met veel passie verdiept in de filosofie door o.a. het bijwonen van satsangs en het beluisteren en uitwerken van Guruji’s lezingen. In 2007 startte ze met het organiseren van yoga retraites en het geven van lezingen en workshops.
De behoefte aan meer verdieping en begeleiding op het yogapad bracht haar bij de yoga opleiding van Ron van der Post, waar zij nu zelf als gastdocent aan verbonden is. ‘De opleiding was voor mij een ware verrijking’.

‘Ik blijf me verdiepen en verder leren, met de overtuiging dat mijn eigen beoefening de manier is om de filosofie werkelijk eigen te maken. Van abstracte theorie naar voelen in mezelf, groeiende bewustwording, de filosofie komt tot leven.’

Sharesma:

‘Yoga is weten door te praktiseren. Zelf ervaren, waardoor het vertrouwen groeit dat er een weg is naar binnen. Yoga start met discipline dat voortkomt uit nieuwsgierigheid en standvastigheid. Langzaam gaat discipline over in liefde voor het pad en het loslaten vanuit overgave. Om zo te komen tot echte verbinding met jezelf. Yoga is eenwording door werkelijk te Zijn.’

Rishi Soekhai Yoga retraite The Land of Now

Rishi Soekhai

Rishi neemt je tijdens deze retraite mee in een boeiende reis op het pad van yoga en deelt daarin zijn opgedane ervaringen en brede kennis. Rishi vertelt graag en uitgebreid. Integer luisteren is zijn stille kracht.

Al in 1998 werd Rishi aangetrokken door zijn Guruji Brahmarishi Vishvatma Bawraji. In zijn traditie heeft hij de yoga echt leren kennen en sindsdien heeft hij zich vooral gericht op de Vedische filosofie, Bhagavad Gita en de Upanishads.

‘Ik vind het leuk om me in de yoga te verdiepen en visies van verschillende yogi’s te delen. Het boeiende van dit alles is dat het om het leven gaat. Het is een zoektocht in jezelf.’

Naast zijn Guruji wordt hij ook geïnspireerd door mensen als Raman Maharshi, Vashisht Ganapati Muni, Swami Rama en Krishnamurti. Rishi verdiept zich graag elke keer weer verder en is in de Dynamische Yoga opleiding bij Ron van der Post in contact gekomen Swami Yoganand ji, die heel helder en gemakkelijk over de filosofie en het pad van yoga vertelt.

Rishi:

‘Yoga leidt tot inzicht, inzicht in jezelf. Het begint met vertrouwen in het pad die de Guru adviseert. Lopen op dat pad zorgt voor de nodige ervaringen, waardoor het vertrouwen toeneemt. Hoe sterker het vertrouwen, des te sterker je in jezelf zit. Besef dat de wereld vol tegenstellingen zit, hier kan niemand iets aan veranderen. Maar ik kan de gehechtheden opgeven en opzoek gaan naar dat ene onveranderlijke in mijzelf.’

Ook op The Land of Now

Ayurvedisch kok The Land of Now

Esther ter Hart

Ayurvedisch kok

Esther haar naam had niet toepasselijker kunnen wezen, want als er iemand met haar hart kookt, dan is zij het. Toen Esther jaren geleden in aanraking kwam met Ayurveda had ze direct een gevoel van ‘juistheid’. Behalve dat de smaken zacht en heerlijk waren, merkte ze dat eten dat met aandacht is klaargemaakt en bewust wordt gegeten echt voldoening geeft. Sindsdien is ze zich gaan verdiepen in Ayurveda en geeft ze de waardevolle rijkdom van Ayurveda op haar eigen wijze door.

‘Het is fijn om mensen te laten beleven wat een verschil Ayurvedisch koken maakt. Het heeft me opnieuw wakker gemaakt aan hoe eenvoudig je met voeding mensen kunt helpen om zich energieker en in balans te voelen.’

Wie denkt dat Ayurveda enkel Indiase maaltijden betreft, die zal verrast zijn door Esther haar maaltijden. Ayurveda is een leefstijl en wetenschap waarvan de principes op iedere keuken toegepast kunnen worden. ‘Ik houd rekening met voedselcombinaties, de zes smaken, de seizoenen, en het tijdstip van de dag, zodat de maaltijd goed verteerbaar is.’
Om de smaak niet te vergeten. Want, Esther haar maaltijden zijn simpelweg hemels.

Esther inspireert je graag en de deur van haar keuken staat altijd open.

‘Het is mijn passie om je de zachte kant van Ayurvedische voeding te laten beleven.’

Juliette Reniers

Juliette Reniers

mede-oprichtster The Land of Now

Juliette zet zich in voor een duurzame en vreedzame wereld. Graag brengt zij dingen terug tot de essentie, in alle eenvoud. In het pad van yoga en vedanta vindt zij veel herkenning en een thuiskomen in essentie.

Met The Land of Now wil ze yoga voorbij de fysieke yogatrend brengen en een inspirerend en levend pad voor yogi’s bieden waarin de eeuwenoude wijsheid en filosofie op een hedendaagse wijze aangeboden wordt. Zodat de essentie van yoga tot leven komt.

Samen met Frank ‘bezielt’ ze The Land of Now en zetten ze plekken en concepten in de wereld die inspireren tot puur leven. Deze twee yogi’s hebben een bevlogen missie: een geweldloze wereld in het jaar 2500.

Juliette is een authentiek multitalent, haar professionele activiteiten zijn zeer gevarieerd en laten zich niet in een hokje plaatsen. Als yogi nodigt Juliette je uit je te laten inspireren door de diepgang van Yoga en Ayurveda. Als filosofisch denker tot verwondering en het raken van essentie. Als kunstenaar en designer laat zij zich inspireren door de rijkdom van filosofie en de essentie van het leven.

Voor een intens filosofisch gesprek, vragen over Ayurveda of de diepte van yoga is ze altijd te vinden. Met een kop yogi thee.

‘Eens de verstilling veroverd,
klinkt de muziek altijd.’

Frank Eijkelkamp

mede-oprichter The Land of Now

Voor Frank staat de kracht van aandacht centraal. Dat is wat hij in de wereld zet in alles wat hij doet, zonder al te veel woorden. In het leven van alledag met alles wat er is.

‘Yoga zit in alles, daar heb je eigenlijk geen yogamat voor nodig’. Hij laat mensen dit dan ook ervaren door ze terug te brengen naar zichzelf en de eenvoud. Het pad van yoga inspireert Frank tot de essentie van het leven.

Samen met Juliette ‘bezielt’ hij The Land of Now en zetten ze plekken en concepten in de wereld die inspireren tot puur leven. Deze twee yogi’s hebben een bevlogen missie: een geweldloze wereld in het jaar 2500.

Als veelzijdig levenskunstenaar creëert Frank graag mooie dingen in de wereld. Creëren en tot stand brengen. Altijd met als doel om mensen te raken en te verwonderen. Hij brengt mensen ieder keer weer naar dit moment, door ze een spiegel voor te houden en te laten ervaren dat je al bent wat je zoekt.

Frank heet je heel welkom op The Land of Now, en ontmoet je graag in een eenvoudig samenzijn of goed gesprek.

‘Liefde is het antwoord op alles’

Praktische informatie

Je verblijf:

Je verblijft bij ons op Het Land van Nu in een tweepersoons- of eenpersoonskamer met eigen douche en toilet. Linnengoed en handdoeken zijn aanwezig.

Wil je meer lezen over de plek waar je verblijft? Hier vind je meer informatie.


Maaltijden en drinken:

De maaltijden tijdens deze retraite zijn ondersteunend voor de yoga beoefening en zijn vers, biologisch en vegan Ayurvedisch. Bereid met veel liefde en onze rijke en smaakvolle keuken inspireert je graag. Gedurende de dag is er volop verse kruidenthee of water. En onze kok verwent je ook graag met iets lekkers voor tussendoor.

Natuurlijk weten we om te gaan met dieet restricties (bijv. glutenvrij). Laat je het ons even weten als je een dieetwens hebt?


Ervaring:

De retraites richten zich op persoonlijke behoefte en ontwikkeling. Je bent welkom, ook als je geen ervaring hebt in bijv. Yoga of Meditatie etc. Geef het ons even aan wanneer er dingen zijn waar we rekening mee kunnen houden. 

In deze retraite gaat persoonlijke ontwikkeling samen met plezier. Deze retraite is niet geschikt als vervanging voor therapie trajecten.


Annulering:

Tot vier weken voor aanvang 50%, daarna volledig bedrag.
Advies: Om teleurstelling te voorkomen raden we aan – een ieder maakt zelf die afweging – zelf een annuleringsverzekering af te sluiten i.v.m. onverhoopte ziekte of andere redenen van verhindering. De premie voor zo’n verzekering is niet hoog. Informeer bij je bank of verzekeringsmaatschappij.


Prijzen | Yogaweekend ‘van Yoga naar Yogi’ met Sharesma & Rishi Soekhai:

3 Daags programma met voorovernachting.
Inclusief verblijf op Het Land van Nu, maaltijden, programma en begeleiding.

Gedeelde tweepersoonskamer: € 385,-
Eenpersoonskamer: € 460,-

Aankomst: donderdagavond vanaf 19:30 uur. Introductie retraite start om 20:30 uur.
Einde: zondag rond 15:00 uur.


Sauna:

Er is een intieme buitensauna aanwezig op The Land of Now. Tijdens dit weekend kun je gebruik maken van de sauna.
Het gebruik van een grote saunahanddoek is verplicht wegens hygiene en is inbegrepen. Een badjas kan gehuurd worden.


Vragen of meer informatie?

Vraag ons alles wat je maar wilt vragen! Wees welkom om contact op te nemen.


Wees welkom!

Inschrijven
Filosofie - Retraite Centrum Het Land van Nu

Klik voor meer informatie op de datum.

september 2018

30augallday02sepRebalancing | Zomerworkshop: De wijsheid in het lichaam

02sepallday09Meeting with Pia | Retreat

oktober 2018

07okt(okt 7)20:0011(okt 11)17:00Hans Kloosterman | Mindfulness en geweldloos communiceren i.c.m. Yoga4-daagse herfst retraite

11oktallday14The Land of Now retraiteYogaweekend The Land of Now
'Yoga, een inspirerend pad'
begeleid door: Wieteke van Meer

18oktallday21Rebalancing | Masterclass Satyarthi Peloquin

21oktallday24Guitar Power Retreat

29oktallday31Weisfelt | De vlucht uit het bestaanOver werken met relaties

november 2018

15novallday18The Land of Now retraiteYogaweekend The Land of Now
'Van Yoga naar Yogi'
begeleid door: Sharesma Soekhai en Rishi Soekhai

december 2018

17decallday19Weisfelt | De strijd om het bestaanOver werken met relaties

29decallday01janRetreat yourself | Oud & Nieuw yoga retreatHello New Year!

januari 2019

29decallday01janRetreat yourself | Oud & Nieuw yoga retreatHello New Year!

Activiteiten

The Land of Now biedt inspirerende events, retraites & yogaweekenden.

Tevens bieden begeleiders en trainers uit binnen- en buitenland hun events, opleidingen en workshops aan in ons retraite centrum.

 • persoonlijk leiderschap

Yogi in leiderschap

'Grootse leiders bieden daarnaast nog iets heel anders: ruimte.' Yogi in leiderschap Wanneer we kijken naar grote leiders, dan zien we dat deze een aantal dingen gemeen hebben met elkaar. Ze hebben [...]

 • begeleiderschap

Van trainerschap naar begeleiderschap

'Waarbij het niet meer gaat om nieuwe feiten te leren, maar enkel de juiste vragen te stellen.' De beweging naar begeleiderschap Decennialang zijn we in onze ontwikkeling als individu, als team [...]

 • madhura

Madhura – de zoetheid van het leven

De smaak zoet, madhura in het Sanskriet, speelt volgens de ayurveda een grote rol in het proces van 'in stand houden'.

 • zelfrealisatie

Zelfrealisatie in Oost en West

Het oorspronkelijke doel in yoga is 'zelfrealisatie'. Nu vat de oosterse filosofie het begrip zelfrealisatie compleet anders op dan de westerse filosofie.

X