The Land of Now
Yoga weekend

The Land of Now brengt je inspiratie en verdieping op het yoga pad en laat de eeuwenoude wijsheid en filosofie van Yoga ervaren op een hedendaagse wijze.

Onze retraites laten de essentie van yoga tot leven komen komen en bieden een inspirerend en levend pad voor yogi’s.

Wieteke van Meer - Yoga weekend Yoga een inspirerend pad

 Wieteke van Meer

3 dagen + voorovernachting:

Uitdagende retraite
Dynamische yogasessies
Yoga filosofie
Meditatie
Ayurvedische maaltijden
Verblijf op The Land of Now – Groningen

Yoga,
een inspirerend pad

Thema: Yoga als richting in je leven

Wieteke van Meer neemt je in deze uitdagende retraite weer mee op het Yoga pad. Vol enthousiasme maakt ze de filosofie en achtergronden van yoga tastbaar en helder, met praktische handvatten voor het dagelijks leven.

Haar dynamische yogasessies met asana, pranayama en meditatie bieden balans en focus. Een retraite die je uitdaagt óp de yogamat én ernaast.

 • Dynamische yogasessies
 • Praktische filosofie om jouw yoga beoefening
  te verdiepen
 • Yoga en de persoonlijkheidstheorie
 • Karma: wat is het, en wat is het niet?
 • Yoga en jouw ‘state of mind’
 • De guna’s, satvisch, rajisch en tamisch
 • De kracht van meditatie
 • Hoe kan yoga een richtlijn in het leven zijn?
 • Vanuit jouw kracht en zachtheid in het leven staan
 • Ruimte voor reflectie. Ruimte voor jou

Een dynamische retraite die je inspireert op het pad van Yoga.

Wees welkom!

Data retraites:

• 9 – 12 mei 2019

Inschrijven

Donderdagavond

De donderdagavond gebruiken we om te arriveren, te landen en kennis te maken met elkaar in een eerste introductie.

Vrijdag

Op vrijdag zullen de yogasessies verbonden worden aan de basischakras’s en werken we op de eerste drie chakra’s, die ons fundament vormen. De houdingen die daaraan verbonden zijn bestaan uit houdingen waarin we werken met de benen, het soepel maken van de heupen en houdingen die het buikgebied en verteringsstelsel aanspreken, zoals torsies of buikspieroefeningen. Ook werken we met pranayama en meditatie.

De filosofie van deze dag behandelt de persoonlijkheidstheorie volgens de yoga. Hoe kunnen we vanuit deze theorie meer inzicht krijgen in hoe onze ‘state of mind’ werkt en hoe kunnen we deze beïnvloeden? Hoe wordt dit zichtbaar in de yogaoefeningen die we doen, en wat betekent dit in ons dagelijks leven? Wat zijn de guna’s en wat kunnen we hiermee? Hoe kunnen we vanuit rust en zachtheid onze beoefening doen, en hoe kunnen we dat in onszelf ervaren?

De basis verdiepen,
je fundament

Zaterdag

Op zaterdag zullen de yogasessies verbonden worden aan de derde, vierde en vijfde chakra, die meer verbonden zijn met de emoties. De houdingen die hieraan verbonden zijn hebben invloed op de gebieden in het lichaam waar de neiging bestaat om emoties vast te zetten en bieden ruimte.  We werken met oefeningen met de buik, schouders, borst en openers. Eveneens werken we met pranayama en meditatie.

De filosofie van deze dag behandelt de filosofie van karma. Wat is karma, en wat is het niet? Wat roept het woord karma bij jou op? Welke invloed heeft ons handelen? Welke rol spelen de drie gunas, satvisch, rajisch en tamisch hierin? En welke invloed heeft het spel van de persoonlijkheidstheorie (lichaam, mind, ego, intellect en ziel)? Hoe kun je deze kennis praktisch toepassen in het hier en nu?

Zondag

Op zondag zullen de yogasessies zich richten op het zesde, zevende en achtste chakra, pranayama en meditatie. We spreken de subtielere chakra’s aan die je ‘state of mind’ bepalen: Hoe kijk jij naar de wereld? Waar focus je op en waar gaat jouw aandacht heen? Wat is jouw ‘houding’ in het leven?

Het filosofie gedeelte behandelt de rol van meditatie binnen yoga. Waarom is meditatie zo belangrijk binnen yoga? In de voorgaande dagen hebben we de persoonlijkheidstheorie, de guna’s en karma behandeld. Wat kan meditatie hierin betekenen?

Yoga tastbaar
en helder maken

Programma

Donderdag

19:30 – 20:30
20:30
Aankomst
Introductie 
Aankomen met thee en iets lekkers
 

Vrijdag

8:00 – 10:00
10:00
12:00 – 14:00
14:00 (±)
16:00 – 18:00
18:30
20:00 – 21:00
Yogasessie I
Maaltijd
Lezing
Snack + Chai thee
Yogasessie II
Maaltijd
Meditatie /
Nighttime asana’s
asana, pranayama, meditatie
.
de persoonlijkheidstheorie volgens yoga, de 3 gunas
.
asana, pranayama, meditatie
.
rustige oefeningen, ontspanning 

Zaterdag

8:00 – 10:00
10:00
12:00 – 14:00
14:00 (±)
16:00 – 18:00
18:30
20:00 – 21:00
Yogasessie I
Maaltijd
Lezing
Snack + Chai thee
Yogasessie II
Maaltijd
Meditatie /
Nighttime asana’s
asana, pranayama, meditatie
.
de filosofie van karma
.
asana, pranayama, meditatie
.
rustige oefeningen, ontspanning 

Zondag

8:00 – 10:00
10:00
12:00 – 14:00
14:00
Yogasessie I
Maaltijd
Lezing 
Afronding
asana, pranayama, meditatie
.
de kracht van meditatie
Afronding

Je verblijft in ons Yoga Retreat Center

Tijdens deze retraite verblijf je op The Land of Now, een prachtig en inspirerend Yoga & Ayurveda Retreat Center. Een welkome plek waar yoga leeft, in de ruimte en stilte van het Noorden van Nederland.
Geniet van de sfeer, de liefdevolle maaltijden uit onze yogi keuken, ontmoet prachtige mensen en dompel je onder in een inspirerende ervaring.

Wil je meer lezen over de plek waar je verblijft? Hier vind je meer informatie.

Retreat Center Het Land van Nu Ganesha - Yoga filosofie retraite  Retreat Center Het Land van Nu

Begeleiding Retraite

Wieteke van Meer Yoga retraite The Land of Now

Wieteke van Meer

Wieteke is een levendige en ervaren yogadocente die met veel enthousiasme haar liefde voor yoga doorgeeft. Zij heeft de kracht van yoga ervaren in het anders kunnen omgaan met de fysieke en mentale uitdagingen die ze tegenkwam in haar leven. Deze en andere ervaringen hebben haar steeds meer richting het pad van yoga geleid. Yoga is voor haar een grote bron van inspiratie waarin ze iedere keer weer verder ontwikkelt en verdiept.

‘Naast de fysieke beoefening, die enorm veel effect heeft op je zijn, is de filosofie van yoga zo ontzettend mooi en boeiend.’ Wieteke geeft met veel enthousiasme en zeker ook met humor les. Haar kracht zit in het praktisch toepasbaar maken van yoga in je dagelijks leven, zodat je deze mooie wetenschap kan integreren in het leven van alledag. ‘Want, dan kan de filosofie echt gaan leven en gaan bestaan, in het tempo dat bij jou past.’

Tijdens deze retraite

‘Graag neem ik je in deze retraite mee op het pad van yoga. We zullen lichamelijke oefeningen doen, ademhalingsoefeningen en meditatie. En ook zullen we, op een heldere en ‘down to earth” wijze verschillende onderwerpen van de yogafilosofie behandelen. Een retraite waarin het ‘doen en ervaren’ voorop staat, waarin interactie en je eigen inbreng zeer welkom zijn. En waardoor je hopelijk na het weekend geïnspireerd bent en zelf wat richtlijnen hebt om bij je eigen kracht en je rust te zijn en te blijven. Met yoga als handvat of richtlijn.

Belangrijk voor mij is dat de filosofie op een leuke, praktische en heldere manier wordt doorgegeven. Geen saaie stof, geen dogma. Een handvat dat je kan gebruiken om op het pad van yoga meer in de verdieping te gaan, het voorbij alleen het fysieke brengen. Dat is wat ik hoop te doen en waar ik zelf ontzettend blij van wordt: yoga tastbaar en helder maken.’

Ook op The Land of Now

Ayurvedisch kok The Land of Now

Esther ter Hart

Ayurvedisch kok

Esther haar naam had niet toepasselijker kunnen wezen, want als er iemand met haar hart kookt, dan is zij het. Toen Esther jaren geleden in aanraking kwam met Ayurveda had ze direct een gevoel van ‘juistheid’. Behalve dat de smaken zacht en heerlijk waren, merkte ze dat eten dat met aandacht is klaargemaakt en bewust wordt gegeten echt voldoening geeft. Sindsdien is ze zich gaan verdiepen in Ayurveda en geeft ze de waardevolle rijkdom van Ayurveda op haar eigen wijze door.

‘Het is fijn om mensen te laten beleven wat een verschil Ayurvedisch koken maakt. Het heeft me opnieuw wakker gemaakt aan hoe eenvoudig je met voeding mensen kunt helpen om zich energieker en in balans te voelen.’

Wie denkt dat Ayurveda enkel Indiase maaltijden betreft, die zal verrast zijn door Esther haar maaltijden. Ayurveda is een leefstijl en wetenschap waarvan de principes op iedere keuken toegepast kunnen worden. ‘Ik houd rekening met voedselcombinaties, de zes smaken, de seizoenen, en het tijdstip van de dag, zodat de maaltijd goed verteerbaar is.’
Om de smaak niet te vergeten. Want, Esther haar maaltijden zijn simpelweg hemels.

Esther inspireert je graag en de deur van haar keuken staat altijd open.

‘Het is mijn passie om je de zachte kant van Ayurvedische voeding te laten beleven.’

Juliette Reniers

Juliette Reniers

mede-oprichtster The Land of Now

Juliette zet zich in voor een duurzame en vreedzame wereld. Zij brengt dingen terug tot de essentie, in alle eenvoud. Wars van dogma nodigt ze uit om vrij van kaders te denken en handelen. Om vrij te zijn van systemen, geleerde overtuigingen en elk zoeken te stoppen.

Samen met Frank ‘bezielt’ ze The Land of Now en zetten ze zich in voor een geweldloze en duurzame wereld. Met Heart of Yoga bieden ze in binnen- en buitenland authentieke yoga educatie om mensen in staat te stellen vanuit eigen kracht de kwaliteit van hun leven en relaties te verbeteren en maatschappelijke veranderingen te realiseren.

Juliette is een authentiek multitalent, haar professionele activiteiten zijn zeer gevarieerd en laten zich niet in een hokje plaatsen. Ze nodigt in alles uit om voorbij de gebaande paden te denken én handelen. Ze inspireert ze je om in de realiteit te staan met een helder onderscheidingsvermogen en in het raken en beleven van essentie.

Voor een intens filosofisch gesprek, het ervaren van de diepte van yoga, of voor al je vragen over Ayurveda of pure voeding is ze altijd te vinden. Met een kop yogi thee.

‘Eens de verstilling veroverd,
klinkt de muziek altijd.’


Meer over Juliette

Frank Eijkelkamp

mede-oprichter The Land of Now

Voor Frank staat de kracht van aandacht centraal. Dat is wat hij in de wereld zet in alles wat hij doet, zonder al te veel woorden. In het leven van alledag met alles wat er is.

‘Yoga zit in alles, daar heb je eigenlijk geen yogamat voor nodig’. Hij laat mensen dit dan ook ervaren door ze terug te brengen naar zichzelf en de eenvoud. Het pad van yoga inspireert Frank tot de essentie van het leven.

Samen met Juliette ‘bezielt’ hij The Land of Now en zetten ze zich in voor een geweldloze en duurzame wereld. Met Heart of Yoga bieden ze in binnen- en buitenland authentieke yoga educatie om mensen in staat te stellen vanuit eigen kracht de kwaliteit van hun leven en relaties te verbeteren en maatschappelijke veranderingen te realiseren.

Als veelzijdig levenskunstenaar creëert Frank graag mooie dingen in de wereld. Creëren en tot stand brengen. Altijd met als doel om mensen te raken en te verwonderen. Hij brengt mensen ieder keer weer naar dit moment, door ze een spiegel voor te houden en te laten ervaren dat je al bent wat je zoekt.

Frank heet je heel welkom op The Land of Now, en ontmoet je graag in een eenvoudig samenzijn of goed gesprek.

‘Liefde is het antwoord op alles’


Meer over Frank

Praktische informatie

Je verblijf:

Je verblijft bij ons op The Land of Now in een tweepersoons- of eenpersoonskamer met eigen douche en toilet. Linnengoed en handdoeken zijn aanwezig.

Wil je meer lezen over de plek waar je verblijft? Hier vind je meer informatie.


Maaltijden en drinken:

De maaltijden tijdens deze retraite zijn ondersteunend voor de yoga beoefening en zijn vers, biologisch en vegan Ayurvedisch. Bereid met veel liefde en onze rijke en smaakvolle keuken inspireert je graag. Gedurende de dag is er volop verse kruidenthee of water. En onze kok verwent je ook graag met iets lekkers voor tussendoor.

Natuurlijk weten we om te gaan met dieet restricties (bijv. glutenvrij). Laat je het ons even weten als je een dieetwens hebt?


Ervaring:

De retraites richten zich op persoonlijke behoefte en ontwikkeling. Je bent welkom, ook als je geen ervaring hebt in bijv. Yoga of Meditatie etc. Geef het ons even aan wanneer er dingen zijn waar we rekening mee kunnen houden. 

In deze retraite gaat persoonlijke ontwikkeling samen met plezier. Deze retraite is niet geschikt als vervanging voor therapie trajecten.


Annulering:

Tot vier weken voor aanvang 50%, daarna volledig bedrag.
Advies: Om teleurstelling te voorkomen raden we aan – een ieder maakt zelf die afweging – zelf een annuleringsverzekering af te sluiten i.v.m. onverhoopte ziekte of andere redenen van verhindering. De premie voor zo’n verzekering is niet hoog. Informeer bij je bank of verzekeringsmaatschappij.


Prijzen | Yogaweekend ‘Yoga een inspirerend pad’ met Wieteke van Meer:

3 Daags programma met voorovernachting.
Inclusief verblijf op Het Land van Nu, maaltijden, programma en begeleiding.

Gedeelde tweepersoonskamer: € 385,-
Eenpersoonskamer: € 460,-

Aankomst: donderdagavond vanaf 19:30 uur. Introductie retraite start om 20:30 uur.
Einde: zondag rond 15:00 uur.


Sauna:

Er is een intieme buitensauna aanwezig op The Land of Now. Tijdens dit weekend kun je gebruik maken van de sauna.
Het gebruik van een grote saunahanddoek is verplicht wegens hygiene en is inbegrepen. Een badjas kan gehuurd worden.


Vragen of meer informatie?

Vraag ons alles wat je maar wilt vragen! Wees welkom om contact op te nemen.


Wees welkom!

Inschrijven
Filosofie - Retraite Centrum Het Land van Nu

Klik voor meer informatie op de datum.

mei 2019

03mei(mei 3)09:0005(mei 5)17:00Touch of Matrix

09meiallday12Yogaweekend The Land of Now
'Yoga, een inspirerend pad'
begeleid door: Wieteke van Meer

25meialldayRebalancing | Inspiratie festival

juni 2019

14jun(jun 14)09:0016(jun 16)17:00Our Yoga Retreats

16jun(jun 16)20:0021(jun 21)10:00Inspira - LeiderschapsprogrammaThema: Vrijmaken van het verborgen potentieel

22junallday26Rebalancing | Masterclass Anubuddha

27junallday30Rebalancing | Zomerworkshop

juli 2019

07jul(jul 7)20:0014(jul 14)17:00Ron van der Post - Stilte yogaretraite

22julallday28Caroyoga | Yogaweek

augustus 2019

08aug(aug 8)20:0011(aug 11)15:00Yogaweekend met Wieteke van Meer | Yoga een inspirerend padFilosofie als handvat

12augallday16Retreat Yourself | Zomer yoga & mindfulness weekRust, balans en tijd voor jezelf

21augallday25Heart of Yoga - Gathering of FriendsGetting the job done - For Heart of Yoga teachers

29augallday01sepRebalancing | Zomerworkshop

september 2019

29augallday01sepRebalancing | Zomerworkshop

12sep(sep 12)09:0015(sep 15)17:00Touch of Matrix

15sepallday20Heart of Yoga Retreat - Juliette & FrankYoga vanuit de Grote Traditie – 'Intimacy with life'

oktober 2019

07oktallday09Weisfelt | Binnenwerk

18oktallday20Rebalancing | Masterclass Roger Tolle

25oktallday27Vanders activities | Pilatesweekend

november 2019

04novallday06Weisfelt | De druk om het bestaan

25novallday27Weisfelt | De strijd om het bestaan

27novallday01decHeart of Yoga Retreat - Juliette & FrankYoga vanuit de Grote Traditie – 'Intimacy with life'

december 2019

27novallday01decHeart of Yoga Retreat - Juliette & FrankYoga vanuit de Grote Traditie – 'Intimacy with life'

januari 2020

02janallday05Heart of Yoga Retreat - Juliette & FrankYoga vanuit de Grote Traditie – 'Intimacy with life'

Activiteiten

The Land of Now biedt inspirerende events, retraites & yogaweekenden.

Tevens bieden begeleiders en trainers uit binnen- en buitenland hun events, opleidingen en workshops aan in ons retraite centrum.