Wat is een retraite op retreat center The Land of Now in Nederland

Wat is een retreat of retraite ?

Tijd voor de essentie van het leven

Een retreat of retraite is een eeuwenoude vorm om je even terug te trekken uit de hectiek van alledag en ruimte te nemen voor essentie. Om ruimte te nemen voor wie jij bent en wat jij wilt in het leven. Zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

In vroeger tijden werden retreats voornamelijk in het licht gesteld van religieus en spiritueel onderzoek. In het westen waren er de kloosters en in het oosten de ashrams met beiden hun dagritmes en atmosfeer die tot bezinning aanmoedigden. Met ruimte voor verdiepende gesprekken en vooral: tijd. Tijd voor de essentie van het leven.

Een retraite anno nu kan een welkome adempauze zijn om die essentie op te zoeken. Hedendaagse retreats zijn persoonsgericht en passend bij het gedachtegoed van deze tijd. De huidige tijd is een snelle tijd waarin we als mens veel vragen van onszelf. Hoewel deze tijd ons als individu een zee aan mogelijkheden en vrijheid geeft, kan het soms overweldigend zijn om op die zee aan mogelijkheden de juiste koers te bepalen: de eigen unieke koers. Een retraite biedt die ruimte en tijd. Tijd voor de essentie van het leven. Jouw leven.

divider retraite

Ruimte en tijd
voor jou

Jouw koers
bepalen

Ruimte nemen voor jezelf tijdens een retraite op retreat center in Nederland The Land of Now

‘Ruimte voor essentie.’

Waarom zou ik op retreat gaan?

Een retreat of retraite kan gebruikt worden om over een bepaald thema tot helderheid en verdieping te komen en met de opgedane inzichten of kennis nieuwe wegen te gaan bewandelen.

Voor zowel persoonlijke als professionele doeleinden kan een retreat een geschikte vorm van onderzoek en verdieping zijn. Met ruimte voor ontspanning, tijd voor jezelf en voeling ervaren met wat jij wilt en wie je bent. En vooral ook: om voluit te genieten en in het leven te staan. Tijdens de retreat én daarna.

9 Redenen om een retreat te volgen

• 1 •
Je hebt behoefte aan ontspanning en opladen op een mooie plek waar ruimte is om jezelf te zijn.

• 2 •
Je wilt meer weten over hoe je fysiek en mentaal in balans kunt zijn.

• 3 •
Je bent nieuwsgierig naar bijvoorbeeld yoga, mindfulness, ayurveda of een bepaalde trainingsvorm en wat dit voor je kan betekenen.

Of je wilt je hierin graag verder verdiepen en ontwikkelen.

• 4 •
Je bent op zoek naar inspiratie en handvatten om voluit in het leven te staan, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

• 5 •
Je wilt graag kennis opdoen over een bepaald onderwerp en je daarin verdiepen.

• 6 •
Je hebt zin in een leuk weekend op een prachtige plek, heerlijk en gezond eten, ruimte voor jezelf en/of gezelligheid met leuke mensen.

• 7 •
Je wilt een pauze inlassen in de doorgaande hectiek van alledag en op adem komen.

• 8 •
Je hebt behoefte aan inzicht in jezelf of wilt meer voeling hebben met wat jij belangrijk vindt in je persoonlijke of professionele leven.

• 9 •
Het spreekt je aan om iets bijzonders voor jezelf te doen. Om iets te doen wat je (wellicht) nog niet eerder gedaan hebt.

‘Inspiratie voor puur leven.’

Wat voor soort retreats biedt
jullie retreat center?

Juliette en Frank, eigenaren van retreat center The Land of Now, hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van diepgaande en inspirerende retreats, trainingen, en (therapeutische) 1 op 1 sessies.

In een Heart of Yoga retreat  nemen we je  mee naar de essentie van yoga: het hart van yoga. De ‘lost teachings‘ van authentieke yoga. 

Onze geïntegreerde aanpak van Yoga en Ayurveda, yogic mindfulness en inzichten uit de moderne wetenschap geeft je persoonlijke tools die je jouw balans, verbinding en welzijn laten ervaren.

Dompel je een aantal dagen onder in authentieke yoga in ons retreat center dat yoga ademt en leeft. Retreats met diepgang, inspiratie en ontspanning.

Daarnaast bieden diverse aanbieders van retraites en trainingen prachtige retraite programma’s aan.

In onze agenda vind je de actuele data en informatie.

Welke soorten retreats zijn er?

Inmiddels bestaan er veel soorten retreats, die zich onderscheiden door een bepaald thema, programma, werkvorm, of het doel van een retraite.

Zo is er voor ieder wel een retreat te vinden die past bij wat hij of zij op dat moment zoekt of nodig heeft. Er zijn retraites die zich hoofdzakelijk op ontspanning en wellness richten, en retraites die juist meer nadruk leggen op persoonlijke ontwikkeling. In een yoga retreat kan dit ook beide het geval zijn, afhankelijk van het thema, het programma en de docent.

Er bestaan specifieke meditatie retreats vanuit een bepaald gedachtegoed, zoals een Vipassana retraite. Daarin wordt een programma gehanteerd dat over de hele wereld vergelijkbaar is. Vaak komt het echter voor dat er meerdere werkvormen gebruikt worden binnen een retraite.
Een mindfulness retraite kan een programma bevatten met afwisselend mindfulness oefeningen, diverse vormen van meditatie en een vorm van yoga of bijvoorbeeld tai chi. Een stilte retraite maakt hoofdzakelijk gebruik van de kracht van stilte, meditatie en reflectie.

Zeker niet alle retreats zijn enkel gericht op stilte en reflectie. Veel retraites zijn levendige en uitdagende programma’s waarin creatieve werkvormen, lichaamswerk of dans gebruikt worden. Daarnaast bestaan er ook retreats die juist meer focussen op professionele thema’s, zoals een leiderschapsretraite, een workation of train-de-trainer retreats.

In ons retreat center The Land of Now worden diverse retraites aangeboden door ons en verschillende andere aanbieders.

Twijfel je of een retraite bij je past? Je kunt altijd contact opnemen met de organisator van de retraite.

Kan ik ook een retreat organiseren
op The Land of Now?

Ja, dat kan. The Land of Now is een retreat locatie waar je terecht kunt om jouw retreat te organiseren en te begeleiden. Tijdens jullie verblijf is The Land of Now voor een aantal dagen jullie thuis en we zorgen voor een inspirerende ervaring, samen met ons bevlogen team.

Of je nu je eerste retreat organiseert of al ervaren bent, we denken graag met je mee zodat het precies wordt zoals jij voor ogen hebt.

Yogaretraite en yogaweekend bijzondere locatie op retreat center in Nederland The Land of Now Heart of Yoga

Wil jij een retreat organiseren op deze retreat locatie?

‘Stop looking. Start living.’

  • terug naar het hart van yoga - Heart of yoga Nederland Europe

Terug naar het hart van yoga

Dit artikel heeft Juliette voor de Yogakrant geschreven. Wil je meer van dit soort artikelen over yoga en ayurveda lezen? Je vindt deze mooie krant o.a. bij yogascholen en je kunt natuurlijk een abonnement [...]

  • mantra en de mind yoga therapie ayurveda

Mantra en de mind

Klank doet veel met ons. Het therapeutisch gebruik van mantra, een klank die herhaald wordt in combinatie met ademhaling en een positieve intentie, kan het zenuwstelsel tot rust brengen en de over- of onderactiviteit van de mind verminderen.