Wat is een retraite op retreat center The Land of Now in Nederland

Wat is een retraite ?

Tijd voor de essentie van het leven

Een retraite is een eeuwenoude vorm om je even terug te trekken uit de hectiek van alledag en ruimte te nemen voor essentie. Om ruimte te nemen voor wie jij bent en wat jij wilt in het leven.

In vroeger tijden werden retraites voornamelijk in het licht gesteld van religieus en spiritueel onderzoek. In het westen waren er de kloosters en in het oosten de ashrams met beiden hun dagritmes en atmosfeer die tot bezinning aanmoedigden. Met ruimte voor verdiepende gesprekken en vooral: tijd. Tijd voor de essentie van het leven.

Een retraite anno nu kan een welkome adempauze zijn om die essentie op te zoeken. Hedendaagse retraites zijn persoonsgericht en passend bij het gedachtegoed van deze tijd.  De huidige tijd is een snelle tijd waarin we als mens veel vragen van onszelf. Hoewel deze tijd ons als individu een zee aan mogelijkheden en vrijheid geeft, kan het soms overweldigend zijn om op die zee aan mogelijkheden de juiste koers te bepalen: de eigen unieke koers. Een retraite biedt die ruimte en tijd. Tijd voor de essentie van het leven. Jouw leven.

divider retraite

Ruimte en tijd
voor jou

Jouw koers
bepalen

Ruimte nemen voor jezelf tijdens een retraite op retreat center in Nederland The Land of Now
Ruimte voor essentie - Retraite centrum - Vergaderen - Training - Yogaweekend

Waarom zou ik op retraite gaan?

Een retraite kan gebruikt worden om over een bepaald thema tot helderheid en verdieping te komen en met de opgedane inzichten nieuwe wegen te gaan bewandelen.

Voor zowel persoonlijke als professionele doeleinden kan een retraite een geschikte vorm van onderzoek en verdieping zijn. Met ruimte voor ontspanning, tijd voor jezelf en voeling ervaren met wat jij wilt en wie je bent. En vooral ook: om voluit te genieten en in het leven te staan. Tijdens de retraite én daarna.

8 Redenen om een retraite te volgen

  1. Je hebt behoefte aan ontspanning en opladen op een mooie plek waar ruimte is om jezelf te zijn.
  2. Je bent nieuwsgierig naar bijvoorbeeld Yoga of een bepaalde meditatievorm en wat het voor je kan betekenen, of wil je graag verder verdiepen en ontwikkelen.
  3. Je bent op zoek naar inspiratie en handvatten om voluit in het leven te staan.
  4. Je hebt zin in een leuk weekend op een prachtige plek, heerlijk en gezond eten, ruimte voor jezelf en gezelligheid met leuke mensen.
  5. Je wilt een pauze inlassen in de doorgaande hectiek van alledag en op adem komen.
  6. Je hebt behoefte aan inzicht in jezelf of wilt meer voeling hebben met wat jij belangrijk vindt in je leven.
  7. Je wilt meer weten over hoe je fysiek en mentaal in balans kunt zijn.
  8. Het spreekt je aan om iets bijzonders voor jezelf te doen wat je nog niet eerder gedaan hebt.
Inspiratie voor het leven - yoga filosofie - retreat center The Land of Now in Nederland

Wat voor soort retraites biedt
jullie retreat center?

Juliette en Frank hebben jarenlang ervaring in het begeleiden van diepgaande en inspirerende retraite programma’s. In een Heart of Yoga retraite nemen we je mee naar de essentie van yoga: het hart van yoga.

Dompel je een aantal dagen onder in yoga op ons prachtige retreat center dat yoga ademt en leeft. We bieden je een Yoga retraite met diepgang, inspiratie en ontspanning, waarin je Jouw yoga ontwikkelt of verdiept.

We zijn ook gespecialiseerd in Ayurveda en bieden binnen onze retraite programma’s diverse thema’s. Een retraite bij ons is doenistisch van aard en staat midden in het leven.
De inspirerende programma’s geven je handvatten om niet alleen voluit in het leven te staan, maar ook in de richting te gaan die jij kiest.

Daarnaast bieden diverse aanbieders van retraites en trainingen prachtige retraite programma’s aan.

In onze agenda vind je de actuele data en informatie.

Agenda
Heart of Yoga retraite

Welke soorten retraites zijn er?

Inmiddels bestaan er veel soorten retraites, die zich onderscheiden door een bepaald thema, programma, werkvorm, of het doel van een retraite.

Zo is er voor ieder wel een retraite te vinden die past bij wat hij of zij op dat moment zoekt of nodig heeft. Er zijn retraites die zich hoofdzakelijk op ontspanning en wellness richten, en retraites die juist meer nadruk leggen op persoonlijke ontwikkeling. In een yoga retraite kan dit ook beide het geval zijn, afhankelijk van het thema, het programma en de docent.

Er bestaan specifieke meditatie retraites vanuit een bepaald gedachtegoed, zoals een Vipassana retraite. Daarin wordt een strikt programma gehanteerd dat over de hele wereld vergelijkbaar is. Vaak komt het echter voor dat er meerdere werkvormen gebruikt worden binnen een retraite.
Een mindfulness retraite kan een programma bevatten met afwisselend mindfulness oefeningen, diverse vormen van meditatie en een vorm van yoga of bijvoorbeeld tai chi. Een stilte retraite maakt gebruik van de kracht van stilte, meditatie en reflectie.

Zeker niet alle retraites zijn enkel gericht op stilte en reflectie. Veel retraites zijn levendige en uitdagende programma’s waarin creatieve werkvormen, lichaamswerk of dans gebruikt worden. Daarnaast bestaan er ook retraites die juist meer focussen op professionele thema’s, zoals een leiderschapsretraite.

In ons retreat center The Land of Now worden diverse retraites aangeboden door ons en verschillende andere aanbieders.

Agenda

Twijfel je of een retraite bij je past? Je kunt altijd contact opnemen met de organisator van de retraite.

Kan ik ook een retraite organiseren
op The Land of Now?

Ja, dat kan. The Land of Now is een retraite locatie waar je terecht kunt om jouw retraite te organiseren en te begeleiden. Tijdens jullie verblijf is The Land of Now voor een aantal dagen jullie thuis en we zorgen voor een inspirerende ervaring, samen met ons bevlogen team.

Of je nu je eerste retraite organiseert of al ervaren bent, we denken graag met je mee zodat het precies wordt zoals jij voor ogen hebt.

Yogaretraite en yogaweekend bijzondere locatie op retreat center in Nederland The Land of Now Heart of Yoga

Wil jij een retraite organiseren op deze retraite locatie?

Lees meer
Stop looking. Start living - Retreat Center The Land of Now