Vegan

Ethical Food & Drinks

Bij The Land of Now is duurzaam, biologisch en plantaardig heel normaal. Tijdens een verblijf zorgen we ervoor dat je met een bewust hart kunt genieten van heerlijke maaltijden en tussendoortjes terwijl je je footprint zo laag mogelijk houdt.

Ons food concept the Land of Taste brengt een inspirerende visie op voeding, smaak en ethiek samen. We werken met verse en biologische kwaliteitsproducten. Duurzaamheid en groentes spelen de hoofdrol in een verfijnd smakenpalet, waar we je inspireren met verrassende gerechten.
Verrassend voor jou. Tof voor de wereld.

Daarnaast zijn al onze producten in ons winkeltje vegan en/of biologisch of fairtrade, van crème tot t-shirt. En natuurlijk geven we je met plezier informatie over bewust en duurzaam leven.

divider-doenisme

‘Omdat het kan.’
.

biologische veganistische ayurvedische catering maaltijdverzorging1

biologische veganistische ayurvedische catering maaltijdverzorging1

biologische veganistische ayurvedische catering maaltijdverzorging1

Vegan-Friendly-Label-LedenpasVoordeel-Were-Vegan-Transparent-300x225.png

Vegan Friendly promotie

The Land of Now doet mee aan de Vegan Friendly promotie. NVV leden krijgen 10% korting op producten uit onze winkel.
De Vegan Friendly promotie is bedoeld om aandacht te geven aan eetgelegenheden, (web)winkels en andere initiatieven met een (deels) veganistisch aanbod.

www.veganfriendly.nl

Duurzaamheid

Alles is aan verandering onderhevig. Feitelijk kun je over werkelijke duurzaamheid eigenlijk niet spreken. In onze optiek gaat duurzaamheid dan ook over bewuste keuzes die constructief zijn. Keuzes die iets bijdragen.

Bewust van de consequenties die iedere keuze tot gevolg heeft, en met het streven zo min mogelijk schade aan te richten. Duurzaam gaat dan ook over juiste verhoudingen. Wij streven er naar om iedere keus waar we voor staan een keuze te laten zijn die iets positiefs bijdraagt aan deze wereld.

The Land of Now laat ervaren wat duurzaamheid kan betekenen voor mens, dier, milieu én leven. Hoe we dat doen? Simpelweg door het te doen. Dat zie je terug in onze programma’s, de maaltijden, de accommodatie, hoe we omgaan met de natuur, en dat ervaar je in de manier waarop we met elkaar omgaan.

Lees hier meer over onze visie op Duurzaamheid en wat we doen.

Waarom?

The Land of Now draagt graag positief bij aan een geweldloze en duurzame wereld. Een vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen.

Iedere keus die we maken heeft een gevolg. Wij zijn optimistisch gestemd en trachten keuzes te maken met positieve en constructieve gevolgen.

Veganisme is zo’n keus met een positief gevolg dat kan bijdragen aan een vreedzame wereld en een beter leefklimaat.

natuur en milieu vinden we belangrijk op retreat center en trainingslocatie The Land of Now in Nederland

Natuur en Milieu

De veehouderij is verantwoordelijk voor de grootste uitstoot (zeker 18% van het totaal) van broeikasgassen zoals methaan en CO2 en is daarmee een belangrijke oorzaak van de opwarming van de aarde.

De Verenigde Naties stellen daarnaast dat de vleesproductie de tweede grootste oorzaak is van milieuproblemen zoals bodemverontreiniging, water- en luchtvervuiling, verzuring en aantasting van de biodiversiteit (o.a. door het kappen van regenwouden). Met een plantaardig eetpatroon kies je bewust voor een duurzaam alternatief en een schonere, leefbare planeet.

(bron: veganisme.nl)

medemens is prachtig - Retreat center The Land of Now

Medemens

Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat voor de productie van vlees, zuivel en eieren op zeer grote schaal veevoer (zoals soja, maïs, enz.) wordt verbouwd. In totaal wordt momenteel meer dan 70% van alle landbouwgrond gebruikt voor veeteelt.

Bovendien zijn er meerdere kilo’s veevoer nodig om 1 kg vlees te produceren. Het is dan ook efficiënter om landbouwgrond direct in te zetten voor voedselproductie ten behoeve van menselijke consumptie. Zo kan een bijdrage geleverd worden aan de vermindering van het wereldvoedselprobleem.

(bron: veganisme.nl)

gezondheid en veganisme voor een leukere wereld

Gezondheid

Een gevarieerde plantaardige voeding biedt alle voedingsstoffen om gezond en energiek te blijven. Door (meer) plantaardig te eten, verklein je de kans op hart- en vaatziekten, kanker en diverse andere ziekten.

Plantaardige voeding bevat bovendien geen cholesterol en minder verzadigde vetten. Ook onder topsporters worden plantaardige diëten steeds populairder.

(bron: veganisme.nl)

dierenleed vermijden we op retreat center The Land of Now
Dieren

Veel mensen worden veganist vanuit de wens om niet bij te dragen aan dierenleed. Gezamenlijk kunnen veganisten het aantal dieren dat jaarlijks gefokt, opgesloten, uitgebuit en vroegtijdig gedood wordt drastisch beperken.

Eén veganist maakt jaarlijks al een wezenlijk verschil voor tientallen dieren. Veganisme is een duidelijk statement tegen een systeem waarin dieren gezien en behandeld worden als gebruiksvoorwerp of productiemiddel.

(bron: veganisme.nl)

‘Hoeveel neem je en wat kom je brengen?’