Van trainerschap naar begeleiderschap

/, Training, Yogi in Business/Van trainerschap naar begeleiderschap
begeleiderschap

‘Waarbij het niet meer gaat om nieuwe feiten te leren, maar enkel de juiste vragen te stellen.’

De beweging naar begeleiderschap

Decennialang zijn we in onze ontwikkeling als individu, als team of bedrijf geholpen door middel van trainingen. Dit heeft ons veel moois gebracht. Kennis over bijvoorbeeld allerlei methodieken en sociale modellen, inzicht in onze vaardigheden en begrip voor de mensen waarmee we leven en werken.

De tijd waar we nu in zitten vraagt van een trainer echter niet meer om trainerschap, maar meer dan ooit om begeleiderschap. Het begeleiden van teams en individuen in het ontdekken van hun essentie. Om vanuit die essentie bezig te zijn met zingeving en persoonlijke groei. Om te ervaren wat de uitdagingen in je werk en leven voor je betekenen en hoe jij steeds weer de keuze hebt over hoe je in die uitdagingen wilt staan. Je eigen verantwoordelijkheid te zien en te nemen.

Hier voor kun je niet meer getraind te worden. Het gaat nu enkel nog om het zelf ervaren. En dat vraagt om een zuivere manier van begeleiden om jouw eigen potentieel te ontdekken en alle antwoorden die daarin verscholen liggen. Daar is niets moeilijks aan, het vraagt enkel om moed om die eerste stap te nemen. Moed voor zowel deelnemers als de trainers zelf. Om samen vol aandacht een pad van ontwikkeling te bewandelen. Waarbij het niet meer gaat om nieuwe feiten te leren, maar enkel de juiste vragen te stellen.

2017-10-27T22:11:17+00:00By |Tags: , , , |
X