therapie praktijk Groningen Ayurveda Counselling praktijk Yoga therapie

Therapie

Ruimte, balans en richting

voor voluit jouw leven

Waar wij voor staan

authentieke yoga retreat center The Land of Now

ONVOORWAARDELIJKHEID

Jij bent welkom in wie je bent. In alles. Jouw ervaring en belevingswereld telt. We bieden je graag een veilige plek waarin ruimte is om te ontwikkelen, op adem te komen of te herstellen.

lost teachings van yoga

GELIJKHEID

We beschikken over ruime ervaring en diverse specialismes. Net zoals jij die hebt in jouw leven. We ondersteunen en empoweren jouw eigen expertise.

intimiteit met het leven authentieke yoga

JOUW LEVEN.
JOUW KEUZES

We begeleiden met al onze aandacht. Daarin houdt jij ten alle tijden de autonomie. Jij geeft de richting aan.

Zodat jij onafhankelijk en stabiel in jouw leven staat.

psychosociale
counselling

gesprekstherapie persoonsgericht humanistische psychologie

Gesprekstherapie vanuit de humanistische psychologie en persoonsgerichte therapie.

Psychosociale counselling kan je ondersteuning bieden wanneer je stress ervaart, of tegen dingen aanloopt in je persoonlijke leven, relaties of werk. Counselling onderscheidt zich binnen de cognitieve gesprekstherapieën door haar persoonsgerichte en non-directieve aanpak: Jij staat centraal en jij geeft de richting aan, op jouw tempo. De gesprekken zijn erop gericht jou te motiveren om zelf aan te geven hoe jij jouw situatie beleeft en waar je naar toe wilt. Je wordt in gesprekken, en soms met behulp van oefeningen, begeleid en ondersteund om helderheid te krijgen in jouw functioneren en in het verkrijgen van nieuwe inzichten. En hoe jij daarmee om kunt gaan, wat je daarin nodig hebt of kunt veranderen zodat je grip krijgt op de situatie en vanuit eigen kracht in het leven staat. In balans.

  • Om inzicht te krijgen in wat jou bezighoudt en hoe jij vanuit jouw autonomie in het leven kan staan.
  • Afhankelijk van je hulpvraag bestaat een counsellingtraject uit 5 tot 10 sessies.

Optioneel (aanvullend/ondersteunend):

  • Ondersteunend voeding en leefstijl advies
  • Lichaamswerk: yoga en mindfulness werkvormen
  • Kunstzinnige werkvormen: Het gebruik van beeldende middelen, schrijfoefening of klank

ayurveda
therapie

voeding leefstijl behandeling
ayurvedisch consult begeleiding

Er kunnen verschillende redenen zijn voor een Ayurvedisch consult. Misschien ben je op zoek naar meer balans, heb je behoefte aan ondersteuning voor fysieke of mentale klachten of ben je geïnteresseerd in Ayurveda.

Een onderdeel van de Ayurvedische geneeskunde richt zich op ziektepreventie en het vinden van een optimale balans in het leven, zowel fysiek als mentaal. Tegelijkertijd biedt Ayurveda uitkomst wanneer extra ondersteuning nodig is bij bijvoorbeeld ziekte.

Specifieke klachten kunnen o.a. zijn: stressgerelateerde klachten, vermoeidheid, hormonale disbalans, spijsverteringsklachten, slaapproblemen, een verzwakt immuunsysteem, ontstekingsgevoeligheid of allergieën.

yoga therapie

Jouw balans Mentaal, emotioneel en fysiek

Yoga therapie integreert yoga principes, mindfulness en de Ayurvedische geneeskunde met de moderne wetenschap en
psychologie.

De therapie ondersteunt je om fysiek, mentaal en emotioneel jouw optimale balans te kunnen ervaren en eventuele klachten te reduceren, of hoe je hiermee kunt omgaan.

‘Stop looking. Start living.’

  • terug naar het hart van yoga - Heart of yoga Nederland Europe

Terug naar het hart van yoga

Dit artikel heeft Juliette voor de Yogakrant geschreven. Wil je meer van dit soort artikelen over yoga en ayurveda lezen? Je vindt deze mooie krant o.a. bij yogascholen en je kunt natuurlijk een abonnement [...]

  • mantra en de mind yoga therapie ayurveda

Mantra en de mind

Klank doet veel met ons. Het therapeutisch gebruik van mantra, een klank die herhaald wordt in combinatie met ademhaling en een positieve intentie, kan het zenuwstelsel tot rust brengen en de over- of onderactiviteit van de mind verminderen.