The Land of Now yoga retreat center, trainingslocatie en conferentieoord. Retraite centrum Nederland

Onze missie

The Land of Now zet zich in om mensen in staat te stellen vanuit eigen kracht de kwaliteit van hun leven en relaties te ervaren of te verbeteren en maatschappelijke verandering te realiseren.

Wij zijn optimisten, filosofen en kunstenaars.
Dromers, bruggenbouwers en doeners.

We inspireren tot positieve ontwikkelingen voor een vrije en humane samenleving en bieden ruimte voor essentie.
Warme groet en tot ziens,
Juliette Reniers & Frank Eijkelkamp

divider retraite

Juliette Reniers en Frank Eijkelkamp retreat center The Land of Now in Nederland20px

Vrijplaats voor essentie

Retreat & Conferentieoord

Een inspirerende plek voor ontmoeting en verwondering, een stilteplek voor rustvinders, en bovenal een plek die leeft.

Een plek die persoonlijke en exclusieve kleinschaligheid met de grootsheid van ruimte combineert.
Een plek die inspireert, verwondert en aanzet tot het scheppen van nieuwe werkelijkheden.

Een levende plek die ruimte biedt voor essentie.
Een plek voor de pionier in ieder individu.

We bieden je een uitnodigende plek die openstaat voor de essentie van ieder individu en hopen je binnenkort welkom te heten als gast bij ons thuis:
op The Land of Now.
Je bent welkom.

‘Ruimte voor essentie.’

Het ontstaan van The Land of Now

‘Inspired action for social change’

Juliette & Frank hebben een gevarieerde achtergrond waarin de kracht van aandacht en verbinding centraal staat om tot individuele en maatschappelijke ontwikkeling te komen.

Het begin: Kunstenaars in beleving
Naast hun professionele activiteiten in de kunst- en designwereld hebben Juliette & Frank vanuit hun eigen meeting design & trainingsbureau diverse bijeenkomsten, congressen, interne communicatietrajecten en leiderschapstrainingen begeleid. Onconventionele trajecten waarin een beleving gecreëerd wordt waar verwondering en een andere kijk op de werkelijkheid deelnemers de ruimte geeft voor daadwerkelijk duurzame verandering en bezieling.

Welk project, bijeenkomst of begeleiding het ook betreft, de kern van hun missie is hetzelfde: een vrije en humane wereld.

Maatschappelijk engagement
Hun passie voor filosofische en psychologische verdieping leidde ruim 15 jaar geleden tot het begeleiden van praktische, maatschappelijk geëngageerde en diepgaande retraites, projecten en counselling trajecten door heel Nederland en daarbuiten.

Intimiteit met het leven
Anno nu bieden Juliette & Frank authentieke yoga educatie: de ‘lost teachings‘ van yoga. En nemen ze je mee naar het hart van yoga. Naar de intimiteit met het leven. Met een unieke en geïntegreerde aanpak van Yoga en Ayurveda, yogic mindfulness en inzichten uit de moderne wetenschap.

Om mensen in staat te stellen vanuit eigen kracht de kwaliteit van hun leven en relaties te verbeteren (of te ervaren), en zo maatschappelijke verandering te realiseren.

Tevens dragen ze zorg voor individuele therapeutische trajecten en inspireren tot duurzame en positieve ontwikkelingen rondom voeding en leefstijl, met het food concept The Land of Taste als experimentele en inspirerende speeltuin.

Ruimte voor essentie
Met het realiseren van een eigen retreat center kwam in 2016 een lang gekoesterde droom uit:
een plek die letterlijk ruimte biedt voor essentie.

Een plek dichtbij het leven.

divider retraite

Retreat Center Trainingslocatie met overnachting Nederland The Land of Now

Voor de pionier in ieder individu

Juliette Reniers - retreat center en trainingslocatie in Nederland The Land of Now
Juliette Reniers

Juliette brengt dingen terug naar de essentie en inspireert je om voorbij waarheden en vaste structuren te kijken. Van jongs af aan heeft ze altijd al een interesse gehad in filosofische en maatschappelijke vraagstukken. Adolescentie bracht haar tot een florerend professioneel kunstenaar en designer, en geeft haar mogelijkheden voor expressie van die dingen in het leven die verder gaan dan woorden.

Naast een doorlopende verdieping in de filosofie en westerse psychologie bestudeerde ze o.a. oude wijsheidsculturen, authentieke yogastromingen, yoga therapie, trauma sensitive yoga en diepgaand de Ayurvedische geneeskunde (therapie, farmacologie, diagnose etc.). Haar teachings bieden een helder yoga pad in de authentieke yoga en ayurveda.

Ze heeft veel mensen begeleid in de belangrijke vragen in het leven en autonoom kritisch denken, ruim 15 jaar retraites en trainingen begeleid, bijeenkomsten ontworpen en een voortdurende nieuwsgierigheid naar nieuwe en diverse projecten die de kern van haar missie raken: een vrije en humane samenleving.

Tevens is Juliette de bevlogen ontwerper van recepten en producten en de chef-kok in ons food concept the Land of Taste, dat we samen met ons enthousiaste team realiseren, waarin een inspirerende visie op voeding, smaak en ethiek samenkomt.

Zoals yoga de intimiteit van het leven laat ervaren, zo is muziek en poëzie voor Juliette ook yoga. De cello raakt haar diep en ze beleeft ook veel plezier aan het ontdekken of inzetten van diverse andere muziekinstrumenten.

De liefde voor het leven is aanwezig in al haar teachings, waarbij ze je iedere keer weer de essentie laat ervaren. Voorbij een eindeloos streven naar een bepaald ideaal, maar een directe en intieme relatie met het leven in al zijn eenvoud.


|   www.juliettereniers.com


 • Filosofisch Denker
 • Autonoom Kunstenaar
 • Psychosociaal Counsellor
  & Procesbegeleider
 • Yoga leraar & Yoga therapeut – Krishnamacharya lineage
 • Ayurvedisch therapeut / practitioner
  – Ayurvedische geneeskunde, voeding, leefstijl, behandeling
 • Ayurvedisch Massage therapeut
 • Plant-based chef-kok
 • Designer
  • product design
  • spatial en interieur design
  • grafisch design
  • juweel design & goudsmid
 • Fotograaf
 • Tekstschrijver
 • Design & productie van
  betekenisvolle bijeenkomsten

Vereniging Yoga Nederland lid 500

Yacep - Juliette Reniers Yoga Teacher Yoga Alliance Continuing Education ProviderE-RYT500 - Experienced Registered Yoga Teacher Yoga Alliance Juliette Reniers

Frank Eijkelkamp - retreat center en trainingslocatie in Nederland The Land of Now
Frank Eijkelkamp

Geboren in een klein buurtschap waar het dagelijkse leven in zijn natuurlijke ritmes leefde, groeide Frank op in een warm gezin dat altijd steun gaf aan zijn interesses en levenskeuzes, en ze inspireerden hem om zonder veel woorden bij te dragen aan de samenleving door oprecht handelen.

Inwendig de ziel van een kunstenaar voelend, studeerde hij klassieke muziek en werd pianist. Gedurende deze tijd ontstond zijn interesse om mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei en welzijn.

Hij groeide naar andere beroepen, zoals meeting designer en facilitator, waarin hij mensen en organisaties de kracht van verbinding en verwondering liet ervaren.Bijeenkomsten met een menselijk karakter en impact, waarin zijn gevoel voor compositie en ritme in elk project terug te zien is.

Yoga kwam keer op keer op zijn pad en raakte hem intens toen hij de authentieke yoga ervaarde, waar de adem leidend is en yoga de omarming van het leven.
De kracht van muziek is hierin ondersteunend en in de retreats die Frank en Juliette begeleiden is muziek als een verbindende draad met essentie.

Het contact met het leven is wat Frank je graag laat ervaren. Of dit nu in het begeleiden van een training of retraite is, of bij een eenvoudig gesprek bij een kop thee: de essentie van ieder individu staat centraal.


over The Land of Now


 • Creatief producent & Regisseur
 • Procesbegeleider
 • Design & productie van
  betekenisvolle bijeenkomsten
 • Musicus
 • Yoga leraar Krishnamacharya lineage

RYT 200 Yoga Alliance - Yoga teacher Frank Eijkelkamp

Filosofisch • Optimistisch • Inspirerend