De kracht van een persoonlijke yoga practice

Anno nu wordt yoga vooral in groepen beoefend. In een yogastudio, buiten in het park, of op de sportschool.

In de basis is yoga echter een sterk individuele practice. Waarbij een mentor jou begeleidt om tot een eigen individuele beoefening te komen. Die past bij jou. Bij jouw achtergrond, leeftijd en mogelijkheden.

Zodat yoga verder gaat dan het nadoen van een pose die voorgedaan wordt en yoga belichaamd en geleefd wordt. Yoga stelt mensen in staat om de kwaliteit van hun leven, hun relaties te verbeteren en sociale verandering te realiseren.

Jouw yoga:

Het is zo eenvoudig dat je het iedereen kunt leren. Ook je oma of je buurman. Het is zo krachtig dat het elke keer stil maakt wat het mensen geeft, zodra mensen de volledige principes van yoga integreren in hun yoga, in de intimiteit van het leven.

Het is haast onmogelijk om te beschrijven wat we elke keer zien ontstaan wanneer mensen een aantal dagen een authentieke beoefening beoefenen. Een practice waarin yoga hun yoga is, niet de patronen van een ander, maar: jouw yoga.

Yoga is echter niet het streven naar een betere versie van jezelf met een perfect einddoel ergens in de verre toekomst. Authentieke yoga stopt de zoektocht. Nu. Je bent al de essentie van het leven. Je hoeft geen beter mens te worden. Yoga betreft enkel jouw relatie met wat je al bent. en viert die relatie. Elke dag, met elke ademhaling.

Doe jouw yoga.
En deel het met anderen. Iedereen die kan ademen.


Wil jij meer weten over Yoga?
1 op 1 begeleid worden? Of een yoga retreat volgen?

Persoonlijke yoga practice - Yoga retreat op Yoga retreat center in Nederland

Doe jouw yoga.

En deel het met anderen.
Iedereen die kan ademen.