Klank- en muziektherapie

Wist jij dat klank en muziek positieve effecten kunnen hebben voor onze mentale, emotionele en fysieke gesteldheid?

In het therapeutisch werken met klank, mantra en muziek wordt gebruik gemaakt van het concept ‘entrainment’. Een begrip uit de natuurkunde, waarbij een beweging synchroniseert door het ritme van iets dat zich dichtbij bevindt op te pakken en hierin mee te gaan.
Waardoor er (vaak onbewust) op elkaar afgestemd wordt en een harmonie gevonden wordt.

Bij ritme is dit heel duidelijk zichtbaar. Als mensen in een zelfde ruimte op een drum gaan trommelen, zullen de meeste mensen, zonder hier bewust over na te denken, de neiging hebben om in hetzelfde tempo te gaan spelen.

In het therapeutisch gebruik van klank wordt dit principe gebruikt om onze hersengolven naar een langzamer ritme te leiden, om zo een diepere staat van ontspanning te kunnen laten ontstaan en het parasympathisch zenuwstelsel aangesproken wordt: van disharmonie terug naar jouw harmonie.

In onze programma’s, retreats of individuele begeleiding laten we je kennismaken met de werking van klank, mantra en muziek. Je bent heel welkom!

Wil jij meer weten of persoonlijk advies?

Je bent welkom in onze heart of yoga retreats of in individuele begeleiding & yoga therapie. Of voor Ayurveda therapie.

Juliette Reniers is samen met haar partner Frank Eijkelkamp, eigenaar van yoga & Ayurveda retreat center The Land of Now, en yogadocent & therapeut, Ayurveda practitioner/therapeut & docent, psychosociaal counsellor. In hun teachings nemen ze je mee naar het hart van yoga. Naar de essentie: de ‘lost teachings’ van authentieke en breath based yoga. Ondersteund door de rijkdom van Ayurveda.

klanktherapie en muziektherapie op yoga en ayurveda retreat center The Land of Now

Van disharmonie terug naar jouw harmonie.