workshop training retreat center in Nederland The Land of Now

Weisfelt | Lijven Lezen

Lijven Lezen

lichaamsdiagnostiek

Een workshop voor professionals, gegeven door Piet Weisfelt
Georganiseerd door: Wouter Schotsman (Wouterschotsman@gmail.com)

1, 2 en 3 april 2024
10.00 start op maandag, 17.00 klaar op woensdag

Inhoud

In deze workshop leren de deelnemers te diagnosticeren door middel van het lijf. Aandacht wordt besteed aan de bouw van het lijf dat vaak specifieke kenmerken van de persoonlijkheidsstructuur demonstreert. Daarnaast wordt aandacht gegeven aan de ademhaling. De ademhaling vertelt het verhaal van vrijheid en beperking. Vervolgens staan we stil bij geluid en beweging, de meest basale manier waarop mensen zichzelf tot expressie brengen.
Lichaam, geest en ziel worden beschouwd als een eenheid. In het lichaam zijn de elementen geest en ziel aanwezig. Het werken met het lijf is een onmisbare toegang tot ons psychisch en spiritueel welbevinden.

Voor begeleiders biedt deze workshop een verdieping van hun mogelijkheden om te diagnosticeren en te interveniëren. Het geeft een fundamentele basis om op voort te borduren. Gewerkt wordt met de indeling van de Reichiaanse karakterstructuren die worden gekoppeld aan de bekende structuren van de klassieke psychopathologie. Op deze wijze leren de deelnemers een helder verband te maken tussen de verschillende vormen van de pathologie en de energiepatronen die daarmee verbonden kunnen zijn. Men doet in deze workshop veel praktische ervaring op met deze manier van diagnosticeren. Tegelijkertijd is deze workshop een intensieve (nadere) kennismaking met lijfwerk en de krachtige therapeutische mogelijkheden van deze aanpak.

Voor wie

  • Professionals die de bereidheid hebben en in staat zijn om persoonlijk functioneren ter discussie te stellen.
  • Professionals met voldoende opleiding.
  • Professionals die akkoord zijn met het werken op de huid.

 

Datum

01 - 03 apr 2024
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Meer Info

Meer Lezen

Labels

Professionele ontwikkeling,
Train de trainer

Organisator

Weisfelt
Weisfelt
Website
http://www.weisfelt.nl
Go to Top