Weisfelt | Over intimiteit en seksualiteit

Workshopserie voor begeleiders

Deze workshop is de achtste van een serie van tien voor mensen die verdere verdieping willen bij het uitvoeren van begeleidend werk. In deze workshop staan we stil bij de bouwstenen van liefde in de relatie: intimiteit en seksualiteit.
Het tot stand brengen en onderhouden van een liefdesrelatie is een prachtige uitdaging, maar voor veel mensen een soms (te) zware opdracht. Vaak zijn ze er onvoldoende op voorbereid, of ontbreekt de benodigde levenservaring, soms ontbreken de goede (maatschappelijke) condities. Soms lijken onze armen te kort om de ander vast te houden. Zo zien we dat:

  • het aantal scheidingen nog steeds toeneemt;
  • veel liefdesrelaties verzanden in een sleur;
  • de intimiteit niet ontwikkeld wordt;
  • de seksualiteit te weinig wordt genoten.

Wij zijn er stellig van overtuigd dat achter liefdesrelaties veel verlangen verborgen ligt. De vraag om hulp blijft dikwijls verborgen achter het beeld dat moet worden opgehouden. Hulpverlening op het gebied van intimiteit, seksualiteit en relaties wordt naar ons inzien de hulpvraag van de komende vijftig jaar. De begeleider ontwikkelt de houding, kennis en vaardigheden om met deze thematiek te werken. Onder zijn begeleiding leren de partners de uitdagingen van de liefdesrelatie aan te gaan. Zo blijft de intimiteit een avontuur en de seksualiteit een genot. Door te werken met liefdesenergie stimuleert de begeleider een levende liefdesrelatie.

Datum

31 aug 2020 - 02 sep 2020
Verlopen!

Tijd

10:00 - 17:00

Meer Info

Meer Lezen

Labels

Professionele ontwikkeling,
Train de trainer
Categorie

Organisator

Weisfelt
Weisfelt
Website
http://www.weisfelt.nl
Go to Top