Delta Yoga | Rust & Reflectie retreat

Boeddhistische filosofie, yoga & meditatie

Geaccrediteerde bijscholing voor yoga & meditatie docenten en geschikt voor iedereen met interesse om kennis en inzicht te verdiepen

OVER DIT RETREAT

Wanneer nam je voor het laatst echt tijd voor jezelf? Om uit te rusten en te reflecteren op hoe je het leven tegemoet treedt? Dit retreat biedt ruimte voor reflectie en inzicht, maar is ook gewoon een cadeau aan jezelf en een open uitnodiging om volop van het leven te genieten.

Tijdens het vier-daagse programma kun je genieten van yoga, meditatie, filosofie workshops, lekker & gezond eten en de natuur op een prachtige locatie in de provincie Groningen.

Het programma is ontworpen om tot rust te komen en op te laden, én om je te inspireren positieve waarden zoals vreugde, vriendelijkheid, compassie en gelijkmoedigheid te cultiveren in je dagelijks leven. We zullen deze thema’s verkennen door middel van lezingen, groepsdiscussies, reflectie en meditatie.

IN HET KORT
 • Dagelijkse yoga lessen: ‘s ochtends actieve vinyasa yoga, ‘s middags rustgevende yin of restorative yoga en ‘s avonds begeleidde meditaties

 • Les van ervaren en gecertificeerde yoga docent (E-RYT500) en mindfulness trainer (Radboud Universiteit, categorie 1)

 • Luxe en gezellig thuis weg van huis op heerlijke locatie op het Groningse platteland

 • Eigen kamer met comfortabele boxspring en en-suite badkamer

 • Outdoor sauna

 • Gezonde & lekkere vegetarische maaltijden met liefde bereid

 • Tijd voor jezelf: rust & reflecteer en reis na het retreat terug naar huis met opgeladen batterijen en inspiratie om het leven voluit te leven

VOOR JOU

Dit retreat is iets voor jou als je behoefte hebt aan rust & reflectie. Het jaar 2020 was veelbewogen voor veel van ons. Dit retreat biedt ruimte om te reflecteren op de manier waarop jij het leven tegemoet treedt. Het programma biedt positiviteit en praktische tools om mee te nemen in je dagelijks leven. Dit lange weekend is ook iets voor jou als je gewoon even toe bent aan vakantie. Het weekend gaat over zelfzorg en het écht tijd nemen voor jezelf! Ik heb een programma gecreëerd om je te voeden in lichaam, geest en ziel met heerlijke maaltijden, dagelijkse yoga & mediatie sessies en filosofische workshops. De yogalessen en activiteiten kunnen worden aangepast op het niveau en de behoeften binnen de groep – voorgaande ervaring met yoga, meditatie of filosofie is niet nodig. Alle activiteiten zijn optioneel, dus als je liever uitslaapt, met een boek bij het vuur kruipt, een wandeling maakt of geniet van de buiten sauna dan is dat helemaal goed!

Voor yoga & mediatie docenten die zijn aangesloten bij Yoga Alliance biedt dit retreat daarnaast de mogelijkheid om geaccrediteerde bijscholing uren te behalen. Wanner je aan alle workshop en avond meditatie deelneemt en een korte schrijfopdracht tijdens of na het retreat voltooit kun je 10 bijscholing uren verdienen.

THUIS WEG VAN HUIS

Tijdens het retreat verblijven we in het Land of Now Yoga Hotel. We zijn de enige gasten en hebben de hele locatie voor onszelf. Ik heb deze locatie gekozen omdat het een plek is die op natuurlijke wijze haar gasten uitnodigt om te ontspannen en op te laden. De grote en lichte yoga studio (110m2) ademt een kalme sfeer. Tijdens het weekend kun je genieten van de mooie tuin, de outdoor sauna, of een kop thee bij het haardvuur in de gezellige woonkamer.  Je verblijft in een eigen kamer met comfortabele boxspring en en-suite badkamer. Voel je thuis op deze fijne plek in de Groningse natuur.

YOGA & MEDITATIE

Tijdens dit lange weekend worden er dagelijks meerdere yoga & meditatie sessies aangeboden. ‘s Ochtend zijn er actieve en mindful vinyasa flow lessen gevolgd door ademhalingsoefeningen (pranayama) en meditatie. In de late middag kun je genieten van een combinatie van yin yoga, restorative yoga en yoga nidra. Na het diner zijn er begeleidde meditaties. Alle lessen worden aangepast op de behoeften binnen de groep zodat iedereen op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo kan deelnemen. Ik creëer graag yoga lessen waarin mensen in hun kracht staan, de relatie tussen lichaam en geest versterken en waarin de juiste energie voor het moment van de dag tot stand komt. De lessen kunnen verschillende thema’s hebben, maar er is altijd een nadruk op de ademhaling. Ik ben een ervaren en gecertificeerde yoga en meditatie docent  (E-RYT500) en mindfulness trainer (categorie 1)

FILOSOFIE WORKSHOPS

Dit retreat nodigt uit tot reflectie op onze houding ten opzichte van het leven – “How do I show up?”. We verkennen vier Boeddhistische filosofische beginselen, de brahma vihara’s: liefdevolle vriendelijkheid, dankbare vreugde, compassie en gelijkmoedigheid. Deze vier thema’s worden uitgelegd en onderzocht aan de hand van voorbeelden en persoonlijke ervaring. De workshops zijn niet alleen theoretisch, het gaat om het ervaren van je eigen persoonlijke interpretatie van de brahma vihara’s. Het doel van de workshops is om kennis en inzicht te verdiepen en je te inspireren om het leven met positiviteit tegemoet te treden.

 

ETEN EN DRINKEN

Bij Delta Yoga houden we van eten! Eten & drinken is net zo belangrijk in onze retreats als de yoga en locatie. Ik geloof dat de energie die we in ons lichaam stoppen (door te eten en drinken) bepalend is voor hoe we ons voelen. In het Land of Now retreat centrum worden er heerlijke vegetarische maaltijden geserveerd. De ingrediënten zijn zo veel mogelijk lokaal en biologisch. Alle maaltijden worden met veel zorg en liefde bereid. Voor de ochtend les staan er thee, koffie en fruit. Tijdens de uitgebreide brunch serveren we granola met yoghurt, noten, fruit, vers brood, sappen en andere lekkernijen. ‘s Middags serveren we een gezonde snack, soep of iets lichts. De diners zijn gezond, hartverwarmend en zien eruit als een feestje op je bord. De hele dag door kun je thee en fruit nemen. Dit retreat is ‘full service’ en alle maaltijden zijn inclusief. Mocht je speciale dieetwensen hebben, laat het ons weten, we houden graag rekening met je!

 

PROGRAMMA

Niets moet en alles mag! Deze dagen zijn een uitnodiging om te rusten en reflecteren en het programma is ontworpen om dat proces te ondersteunen. Het exacte programma kan iets wijzigen, maar een dag in dit retreat ziet er ongeveer zo uit:

 • 08:00u Fruit & thee

 • 08:30u Actieve flow yoga, adem technieken & meditatie

 • 10:00u Brunch

 • Tijd om te rusten en reflecteren: geniet van een wandeling door de tuin, de outdoor sauna of een boek en kop thee bij de haard

 • 13:00u Workshop

 • 14:00u Middag snack

 • Tijd voor rust & reflectie

 • 17:00u Slow yog

 • 18:30u Diner

 • 20:30u Meditatie

Alle activiteiten zijn optioneel. Dit lange weekend gaat over zelf zorg en aanvoelen wat voor jou het meest passend is in het moment.

 

OVER DE DOCENT

Hi! Ik ben Barbara. Het is mijn werk om mensen te helpen door middel van bewustzijn en gefocuste energie het beste uit hun leven te halen. Ik werk als yoga docent, mindfulness trainer, personal leadership coach en expeditieleider. Soms werk ik in yoga studio’s of retreat centers, soms in kantoren of op universiteiten en soms begeleid ik groepen op hoge bergen overal ter wereld. Hoewel deze werkplekken erg verschillend lijken, zie ik op al die plekken dezelfde processen. Of het nu op een berg, een yogamat of in een boardroom is – ik zie mensen die uitgedaagd worden, die een betere connectie met hun eigen lichaam ervaren, die rust vinden en nieuwe inspiratie.

Na het behalen van een MSc in (political) philosophy werkte ik in het bedrijfsleven. In 2014 gooide ik het roer om. Ik ben een gecertificeerde yoga docent (E-RYT-500) en mindfulness trainer (Radboud Universiteit, categorie 1). Afgelopen jaren gaf ik ruim 2000 uur yoga les en meditatie en mindfulness training aan individuen, groepen en organisaties. Lees meer over mijn achtergrond en ideeën.

Datum

10 - 13 dec 2020
Verlopen!

Tijd

10:00 - 17:00

Meer Info

Meer Lezen

Labels

Meditatie,
Persoonlijke Ontwikkeling,
Yoga,
Yoga Filosofie

Locatie

The Land of Now
Veenweg 9a, 9628TW Siddeburen, Netherlands
Website
https://www.thelandofnow.com
Categorie

Organisator

Delta Yoga
Delta Yoga
Telefoon
+31(0)640295443
Email
barbara@delta-yoga.com
Website
https://www.delta-yoga.com

Title

Go to Top