Bambu | Riding the Tiger

Professionele nascholing over het omgaan met de heftige energieën van woede, razernij, lust & begeerte

De titel van deze training is gebaseerd op een treffende metafoor voor de heftige krachten die opwellen vanuit de diepte van ons wezen. In die metafoor worden de krachten van woede, razernij, begeerte & lust voorgesteld als een woeste tijger. Als de tijger eenmaal wakker is in ons gevoelsleven, dan lijkt hij ontembaar. Hij sleurt je mee. Weg van de redelijkheid en weg van woorden… wild, driftig en blind.

Verzet tegen de krachtige trek van de tijger is kansloos; de tijger laat zich niet dimmen of wegsturen. Hij gaat misschien ondergronds, weg uit de bewuste aandacht. Maar wanneer we deze krachten uit ons bewustzijn bannen, slepen ze ons op onbewaakte momenten mee, in plotselinge uitbarstingen van woede, onrust en ongeduld bijvoorbeeld of in depressie en verslavingen.
We komen dus niet van onze driften af maar hebben wel de mogelijkheid om de tijger te leren berijden. Er bovenop gaan zitten en beheerder worden van al die energie, opdat je die krachten kunt aanwenden ten behoeve van je eigen weg en waarheid. Om orde op zaken te stellen in je leven, om knopen door te hakken, om te doen wat je al zo lang had willen doen en alsmaar uitstelt, om voluit en waarachtig te leven en je spirit niet te temperen.

Missie

Hoewel de onderdrukte energieën van woede en lust, voor veel verwarring, pijn en ravage zorgen, wordt er niet zo makkelijk over gesproken, zelfs niet in coachings- en begeleidingstrajecten.
Alleen begeleiders die hun eigen donkere driften kennen en die durven kijken naar wat zij zelf onder een deken van schaamte verborgen houden, zullen het gesprek erover aangaan. En als dan toch benoemd mag worden wat zo lang geen woorden vond, dan is meestal een geweldige opluchting voelbaar.

Wij hebben op dit punt wel een soort ‘missie’ en willen er graag aan bijdragen dat je de krachtige energieën van woede en lust creatief kunt inzetten voor ‘hogere doelen’ (in plaats van voor het bevechten van het eigen gelijk of gewin) en we dragen er ook graag aan bij dat professionele begeleiders zich werkelijk toegerust voelen om woede en lust bespreekbaar te maken en om er dynamisch mee te werken.

Doelen

Aan het einde van dit traject

  • ken je de route naar het donker, die heb je aan den lijve ervaren en je bent gaan vertrouwen in de energetische krachten en kwaliteiten die in het duister verscholen liggen.
  • ben je vaardig in het toe-eigenen van grote krachten en energieën en je kunt de moed aanspreken die nodig is om werkelijk de beheerder te worden van je eigen levenskracht, berijder van de tijger.
  • En als je professioneel begeleider bent, dan kun je je klanten ook beter begeleiden als zij hun eigen tijger tegenkomen of juist missen.
  • En dan heb je praktische werkvormen ter beschikking om de energieën ervaarbaar te maken en in beheer te leren nemen. Niet dimmen en evenmin blind door je eigen tijger-krachten mee gesleurd worden, maar beheren en gaan begrijpen dat het de vitale en creatieve krachten zijn die tot de potentie van ieder mens behoren.

Deze vier dagen brengen nieuw inzicht, nieuwe vaardigheden, spannend avontuur en uiteindelijk nieuw ge- mak.

Voor wie?

Voor gevorderden op het bewustzijnspad en voor professionele begeleiders die
• merken dat ze aarzelen als het in hun eigen proces en in het proces van de cliënt heftig, heet, rauw of donker wordt

  • die wel aanvoelen dat er in die donkerte veel oorspronkelijke kracht te vinden is en er ook wel mee zouden willen werken
  • maar die niet goed durven
  • of niet weten hoe
  • of er aan twijfelen of ze daar de weg wel kunnen vinden

Datum

07 jun 2022
Verlopen!

Tijd

19:30 - 19:30

Meer Info

Meer Lezen

Labels

Professionele ontwikkeling

Locatie

The Land of Now
Veenweg 9a, 9628TW Siddeburen, Netherlands
Website
https://www.thelandofnow.com
Categorie

Organisator

Bambu
Bambu
Website
http://bambu.nu
Go to Top