Art of Participatory Leadership | Training

Ben je op zoek naar nieuwe manieren van samenwerking over organisatiegrenzen heen of hoe je groepen met een grote diversiteit tot verdieping en vernieuwing kunt laten komen? De Art of Particpatory Leadership speelt in op een groeiende behoefte aan participatieve processen waarin mensen uitgenodigd worden om actief mee te doen en vanuit hun intrinsieke motivatie verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen bijdrage aan de organisatie of het grotere geheel.

De Art of Participatory Leadership gaat over het leiden, bijeenbrengen en betrekken van groepen. Je leert werken met en vanuit een participatieve aanpak en hoe je in je eigen leiderschap stapt. Door het samenbrengen hiervan praktiseer en ontwikkel je de kunst van participatief leiderschap. Een leiderschapsproces dat het persoonlijke verbindt aan het grotere systeem waar mensen deel van uitmaken. Vanuit persoonlijk inzicht en dialoog kom je tot betekenisvolle co-creatie van innovatieve oplossingen voor complexe sociale vraagstukken. Een combinatie van theorie, veilig met elkaar oefenen en meteen toepassen op je eigen praktijkcases!

Voor wie?

Individuen en teams die bewust willen werken aan het versterken van hun partnership of team, zowel binnen de organisatie als tussen organisaties. Mensen die zich met overgave richten op het creëren van verantwoorde samenwerking, veerkrachtige gemeenschappen en/of een sustainable economische realiteit.

Bewuste en verantwoordelijke leiders uit profit en non-profit organisaties, beleidsmakers, initiatievenmakelaars, wijkregisseurs, lokale helden, sociaal ondernemers, die geloven in de kracht van collectieve creativiteit, intelligentie en samenwerking om hun teams, organisaties en gemeenschappen te versterken.

Training & Speeltuin om te oefenen

De trainingen zijn voor ons een manier om een beweging op gang te brengen. Het gezamenlijk leren zien wij als een zinvolle en betekenisvolle manier om te groeien. Niet alleen leren, ervaren en oefenen tijdens de training, maar ook daarna. De beweging en de community worden door alumni van de training gevoed en versterkt. Bijvoorbeeld door elkaar te betrekken bij initiatieven en door bijeenkomsten te organiseren rondom specifieke thema’s en vragen. Zo is er een Open Space georganiseerd rondom het thema ‘De Kunst van het Vertragen’ en een Appreciative Inquiry sessie over de kracht van de community. Deze sessies zijn voor deelnemers een oefenspeeltuin en een verrijking van de onderlinge relaties. Ook is er regelmatig de gelegenheid om vrienden, collega’s en partners uit te nodigen om je ervaringen mee te kunnen delen en hen kennis te laten maken met deze manier van samenkomen en samenwerken.

Wat bieden we?

Een 3-daagse reis waarin je de tijd neemt om stil te staan bij waar je bent, waar je leert van elkaar en je inzichten verdiept over hoe veranderingsprocessen werken. Aan de hand van diverse technieken en werkvormen uit de Art of Hosting, Appreciative Inquiry, het systeemdenken en Presencing/Theory U onderzoek en ervaar je welke stappen je kunt zetten om hierin doorbraken te realiseren.

Een context waarin je kunt leren en ervaren wat de kracht is van participatieve processen en dialogen. Samen met anderen die hiernaar op zoek zijn. Je past het geleerde direct toe op een eigen project of proces, dat je met behulp van de training een stap verder wilt brengen. Waarbij je in elke stap stil staat bij het innerlijk werk dat je hiervoor zelf te doen hebt en daarmee ook daadwerkelijk oefent in een veilige omgeving.

Datum

29 nov 2021 - 01 dec 2021
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Meer Info

Meer Lezen

Labels

Leiderschap,
Professionele ontwikkeling

Locatie

The Land of Now
Veenweg 9a, 9628TW Siddeburen, Netherlands
Website
https://www.thelandofnow.com

Organisator

Art of Participatory Leadership
Email
sandra@morosoph.nl
Website
https://www.aopl.eu

Title

Go to Top