fbpx
workshop training retreat center in Nederland The Land of Now

Weisfelt | The wounded healer

The wounded healer

Over genezing en heling

15, 16 en 17 april 2024

Inhoud

Een Engelse term, voor velen bekend waarmee geduid wordt op het gegeven dat de hulpverlener zijn werk doet op basis van zijn leerweg over de verwondingen die hij in het leven heeft opgelopen.
De onbeschadigde mens bestaat niet. In het leven loop je krassen en bulten op. Deze levens verwondingen zijn pijnlijk en tegelijkertijd ook heel leerzaam. De verwondingen van het leven kunnen je letterlijk en figuurlijk het leven benemen. Ze kunnen je ook de mogelijkheden bieden om het leven ten volle te leven. Bijna alle begeleiders zijn wounded healers die voor de uitdaging staan hun cliënten zó te begeleiden dat de cliënten in staat zijn hun eigen leven vorm te geven naar eigen keuze. Zo geef je antwoord op je verwondingen,
kies je voor een zinvol leven èn dien je daarmee je cliënten.
Wanneer de begeleider zich zijn eigen levensverwondingen onvoldoende bewust is, loopt hij het risico dat hij in het begeleiden van zijn cliënt eigenlijk alleen maar zichzelf aan het helpen is.
In begeleidingswerk onderscheiden we de begrippen genezing en heling. Onder genezing verstaan we het leerproces waardoor de cliënt zijn problemen kan overwinnen. Onder heling verstaan we de groei van de cliënt waardoor hij in staat is zijn eigen verwonding zin gevend te maken voor zichzelf en zijn omgeving. De mens die de operatie heeft overleefd, is hopelijk genezen. De mens die vanuit die ervaring toont hoezeer het leven de moeite waard is, werkt helend.

The wounded healer, de begeleider, staat voor de uitdaging te genezen en te helen. Dat vraagt inzicht en uitzicht. In deze workshop kan je deze uitdaging aangaan. Je ervaart liefde en levenslust. Je lacht en treurt. Je speelt en werkt. Je leert….

Voor wie

  • Professionals die al ruime ervaring hebben in het werken met liefdesenergie.
  • Professionals die diverse opleidingen hebben gevolgd bij vergelijkbare instituten.
  • Professionals die akkoord zijn met het werken op de huid.
  • Professionals die de opleidingen van Weisfelt hebben gevolgd.

Date

15 - 17 Apr 2024

Time

All Day

More Info

Read More

Labels

Professional development,
Train the trainer

Organizer

Weisfelt
Weisfelt
Website
http://www.weisfelt.nl
Read More

Title

Go to Top