Weisfelt | Lijven lezen

In deze workshop, de laatste van de serie van tien, leren de deelnemers te diagnosticeren door middel van het lijf. Aandacht wordt besteed aan de bouw van het lijf dat vaak specifieke kenmerken van de persoonlijkheidsstructuur demonstreert. Daarnaast wordt aandacht gegeven aan de ademhaling. De ademhaling vertelt het verhaal van vrijheid en beperking. Vervolgens staan we stil bij geluid en beweging, de meest basale manier waarop mensen zichzelf tot expressie brengen.

Lichaam, geest en ziel worden beschouwd als een eenheid. In het lichaam zijn de elementen geest en ziel aanwezig.

Het werken met het lijf is een onmisbare toegang tot ons psychisch en spiritueel welbevinden.

Voor begeleiders biedt deze workshop een verdieping van hun mogelijkheden om te diagnosticeren en te interveniëren. Gewerkt wordt met de indeling van de ‘karakterstructuren’ die ontwikkeld zijn door Reich. Deze indeling wordt gekoppeld aan de ‘persoonlijkheidsstructuren’ van de klassieke psychopathologie. Op deze wijze leren de deelnemers een helder verband te maken tussen de verschillende vormen van de pathologie en de energiepatronen die daarmee verbonden kunnen zijn. Men doet in deze workshop veel praktische ervaring op met deze manier van diagnosticeren. Tegelijkertijd is deze workshop een intensieve (nadere) kennismaking met lijfwerk en de krachtige therapeutische mogelijkheden van deze aanpak.

De workshop Lijven Lezen is tevens een mogelijkheid om kennis te maken met het opleidingswerk van Weisfelt en met mensen die deze opleiding hebben afgerond.

Date

28 - 30 Sep 2020
Expired!

Time

10:00 - 17:00

More Info

Read More

Labels

Professional development,
Train the trainer

Location

The Land of Now
Website
https://www.thelandofnow.com

Organizer

Weisfelt
Weisfelt
Website
http://www.weisfelt.nl

Title

Go to Top