tree at retreat center and sustainable training location in The Netherlands The Land of Now

Weisfelt | Lijven Lezen – Lichaamsdiagnostiek

Een workshop voor professionals, gegeven door Piet Weisfelt

Inhoud

In deze workshop leren de deelnemers te diagnosticeren door middel van het lijf. Aandacht wordt besteed aan de bouw van het lijf dat vaak specifieke kenmerken van de persoonlijkheidsstructuur demonstreert. Daarnaast wordt aandacht gegeven aan de ademhaling. De ademhaling vertelt het verhaal van vrijheid en beperking. Vervolgens staan we stil bij geluid en beweging, de meest basale manier waarop mensen zichzelf tot expressie brengen.

Lichaam, geest en ziel worden beschouwd als een eenheid. In het lichaam zijn de elementen geest en ziel aanwezig. Het werken met het lijf is een onmisbare toegang tot ons psychisch en spiritueel welbevinden.

Voor begeleiders biedt deze workshop een verdieping van hun mogelijkheden om te diagnosticeren en te interveniëren. Het geeft een fundamentele basis om op voort te borduren. Gewerkt wordt met de indeling van de Reichiaanse karakterstructuren die worden gekoppeld aan de bekende structuren van de klassieke psychopathologie. Op deze wijze leren de deelnemers een helder verband te maken tussen de verschillende vormen van de pathologie en de energiepatronen die daarmee verbonden kunnen zijn. Men doet in deze workshop veel praktische ervaring op met deze manier van diagnosticeren. Tegelijkertijd is deze workshop een intensieve (nadere) kennismaking met lijfwerk en de krachtige therapeutische mogelijkheden van deze aanpak.


Nadere informatie

Voor vragen en nadere informatie:
majlis@dekerncentrale.nl
06-24749084

Date

29 - 31 Aug 2022
Expired!

Time

All Day

More Info

Read More

Labels

Professional development,
Train the trainer

Location

The Land of Now
Website
https://www.thelandofnow.com

Organizer

Weisfelt
Weisfelt
Website
http://www.weisfelt.nl
Go to Top