Annebet Nolen

Annebet Nolen | De lokroep van het verloren land

In deze driedaagse workshop onderzoek jij wie je bent als mens en als vrouw. Welk potentieel mag vrij stromen en waar voel je blokkades? In het huidige tijdsgewricht groeit het bewustzijn dat onze vrouwelijke energie nodig is om opnieuw te verbinden: met onszelf, de ander en het grote veld. Het archetypische beeld van vrouwen, dat daarnaast ook op ons inwerkt, benadrukt vooral de dienende rol van de vrouw. Daarin sluiten we ons soms af voor ons hartsverlangen en onze levensenergie en krijgt de scheppende en omhullende aanwezigheid van onze baarmoeders te weinig ruimte. Delen van ons komen in de schaduw. Dat is jammer en verdrietig, want wie we ten diepste zijn en te worden zijn komt onder druk te staan. Een deel van onze wezenlijke trilling blijft onbenut.
Om weer in contact te komen met jouw veelkleurigheid, maken we ruimte om je stromen en stagneren te doorvoelen, onbekende delen van jezelf te verkennen en op te halen. Je onderzoekt ook jouw plek in de vrouwenlijn van jouw familiesysteem; wat heb je hier geleerd over vrouw-zijn? Kun je rusten bij de vrouwen uit wie jij voortkomt? En: hoe kun je jouw (voor-)ouderveld meer benutten als bron?

We werken met vier wezenskrachten die met de volgende eretitels worden aangeduid:
De Strijdster, die de liefdesstrijd voluit aan durft te gaan;
De Zorgster, die geeft en koestert en neemt in het geven;
De Hoer, die het levensvuur ervaart en daarvan geniet;
De Madonna, die in wijsheid en liefde aanwezig is.

Welk aspect van jou mag meer tevoorschijn komen, wil ontwaken en zich meer manifes- teren? Waar zet jij je vrouwenkracht al vol in en wat is het effect op je levendigheid en je ontmoetingen?

Met dank aan Piet Weisfelt – een belangrijke leer­ meester en inspirator voor ons – dat we dit prachtige, bruikbare en heldere kader mogen gebruiken.


Werkvormen
We onderzoeken de thema’s aan de hand van uiteenlopende werkvormen. Er is ruimte voor speelsheid, zwaarte, licht en schaduw, verdriet, boos, angst en blijdschap. In de avond werken we op de huid.


Voor wie
Vrouwen die ernaar verlangen zichzelf op een diepere laag te leren kennen
in de bedding van andere vrouwen. Vrouwen die bekend zijn met persoonlijke ontwikkeling en bereid en in staat zijn om hun persoonlijke vragen en thema’s te onderzoeken.


Senior begeleiders
Jane Coerts (06-15547221) info@streamsite.nl
Annebet Nolen (06-29149090) info@annebetnolen.nl

Date

06 - 08 Jun 2024
Expired!

Time

All Day

More Info

Read More

Labels

Leadership,
Personal Development,
Professional development,
Train the trainer

Organizer

Annebet Nolen
Email
info@annebetnolen.nl
Website
http://www.annebetnolen.nl
Go to Top