Duurzaamheid

The Land of Now laat ervaren wat duurzaamheid kan betekenen voor mens, dier, milieu én leven.

Hoe we dat doen? Simpelweg door het te doen. Dat zie je terug in onze programma’s, de maaltijden, de accommodatie, hoe we omgaan met de natuur, en dat ervaar je in de manier waarop we met elkaar omgaan.

Wist je dat onze uitgebreide en gevarieerde keuken duurzaam en biologisch kookt? Dat wij kiezen voor ecologische schoonmaakmiddelen? Dat we onze eigen CO2 footprint niet alleen verminderen, maar ook onze gasten inspireren tot duurzame keuzes? En dat wij elke dag weer opnieuw bekijken of de keuzes die we maken nog steeds iets positiefs bijdragen?

divider-doenisme

‘Hoe we dat doen?
Simpelweg door het te doen.’

Duurzaamheid, een kind van deze tijd?

Alles is aan verandering onderhevig. Feitelijk kun je over werkelijke duurzaamheid eigenlijk niet spreken. In onze optiek gaat duurzaamheid dan ook over bewuste keuzes die constructief zijn. Keuzes die iets bijdragen.

Bewust van de consequenties die iedere keuze tot gevolg heeft, en met het streven zo min mogelijk schade aan te richten. Duurzaam gaat dan ook over juiste verhoudingen. Wij streven er naar om iedere keus waar we voor staan een keuze te laten zijn die iets positiefs bijdraagt aan deze wereld.

‘Hoeveel neem je en wat kom je brengen?’

Duurzaamheid is actueel. Diverse innovaties worden ontwikkeld op technologisch en economisch gebied. Het streven naar een duurzamere samenleving gaat echter verder dan technische innovaties en besparende maatregelen. Het welzijn van mens, dier en natuur is het uiteindelijke streven.

De actuele uitdagingen waar we in deze wereld voor staan vragen ons inziens om een benadering die bij dat streven aansluit. We kunnen de uitdagingen van deze tijd niet meer oplossen zonder voeling met de essentie van mens en leven. Eigenlijk kunnen we er heel kort over zijn. Wanneer je het over duurzaamheid hebt kom je vanzelf bij essentie terecht. De essentie van leven. En andersom, wanneer je het over essentie hebt, kom je automatisch bij duurzaamheid terecht. In de meest brede zin van het woord.

Netra Basti - Ayurvedische behandeling
Ecologische schoonmaak op The Land of Now

Op The Land of Now maken we in de schoonmaak gebruik van een professionele ecologische schoonmaaklijn.

De schoonmaakmiddelen die we hier gebruiken zijn naast ecologisch tevens zeer geconcentreerd en leveren zo dus ook minder afval op. Ook de materialen die we gebruiken zijn speciaal ontworpen om met zo een min mogelijke belasting voor milieu en mens een optimaal resultaat te krijgen.

Tevens heeft ons team een speciale training gehad om met deze middelen en materialen te werken.

Schoonmaakmiddelen

De schoonmaakmiddelen op The Land of Now dragen het Cradle to Cradle keurmerk en het EU ecolabel.

Cradle to cradleEcolabel schoonmaakmiddelen

medemens
Vegan

Bij The Land of Now is veganistisch heel normaal. Tijdens een verblijf zorgen onze bevlogen koks ervoor dat je met een bewust hart kunt genieten van heerlijke maaltijden en tussendoortjes.

Daarnaast zijn al onze producten in ons winkeltje veganistisch, van crème tot t-shirt. En natuurlijk geven we je met plezier informatie over veganisme en liefdevol duurzaam leven.

In door The Land of Now georganiseerde retraites en programma’s  zijn de maaltijden standaard volledig veganistisch. En natuurlijk biologisch.
Lees hier meer.

Externe groepen

Bij externe groepen die onze locatie huren is het aanbod minimaal vegetarisch, overwegend veganistisch en zijn er altijd volop mogelijkheden voor veganisten. Koks voor externe groepen horen graag de wensen voorafgaand aan een verblijf.

natuur en milieu
Klimaatbeheersing op The Land of Now

Ook wat betreft klimaatbeheersing streven we er naar om duurzame keuzes te maken.

In de grote zaal is een warmte terugwin installatie geïnstalleerd die voor een gezond binnenklimaat en goede ventilatie zorgt.
De verwarming in de ruimtes beneden wordt apart van elkaar geregeld en via een klimaatbeheersing programma gereguleerd.

Groene Stroom

Vanzelfsprekend zijn we aangesloten op duurzame energie.

Pure Energie groene stroom

kalkvrij water
Kalkvrij water op The Land of Now

Er stroomt kalkvrij water uit álle kranen op The Land of Now. Het water wordt ontkalkt door een waterontharder in onze kelder.

De voordelen van kalkvrij water zijn uiteraard dat je geen last meer hebt van kalkaanslag (en bestaande kalk verdwijnt!), maar vooral dat je minder agressieve en veel minder reinigingsmiddelen nodig hebt om alles schoon te maken en apparatuur slijt minder snel.

Je merkt het zelf vast aan de hoeveelheid shampoo die je nodig hebt, het schijnt dat dat minder dan een kwart is van wat je nu gebruikt. Verder voelt je huid veel zachter en minder droog aan.

Duurzaamheid