Duurzaamheid

The Land of Now laat ervaren wat duurzaamheid kan betekenen voor mens, dier, milieu én leven.

Hoe we dat doen? Simpelweg door het te doen. Dat zie je terug in onze programma’s, de maaltijden, de schoonmaak, hoe we omgaan met de natuur, en dat ervaar je in de manier waarop we met elkaar omgaan.

Wist je dat onze uitgebreide en gevarieerde keuken duurzaam en zoveel mogelijk biologisch kookt? Dat we hotelzeep recyclen en het CO2 gebruik van de sauna compenseren? Natuurlijk kiezen we voor 100% ecologische schoonmaakmiddelen. We inspireren onszelf en onze gasten tot duurzame keuzes en elke dag bekijken we weer opnieuw of de keuzes die we maken nog steeds iets positiefs bijdragen. Dat is waar we voor staan én gaan.

divider retraite

‘Hoe we dat doen?
Simpelweg door het te doen.’

Netra Basti Ayurveda behandeling op retreat center voor yogaretraite en yogaweekend in Nederland The Land of Now

Ecologische schoonmaak op The Land of Now

Op The Land of Now maken we in de schoonmaak gebruik van een professionele ecologische schoonmaaklijn.

De schoonmaakmiddelen die we hier gebruiken zijn naast ecologisch tevens zeer geconcentreerd en leveren zo dus ook minder afval op. Ook de materialen die we gebruiken zijn speciaal ontworpen om met zo een min mogelijke belasting voor milieu en mens een optimaal resultaat te krijgen.

Tevens heeft ons team een speciale training gehad om met deze middelen en materialen te werken.

Schoonmaakmiddelen

De schoonmaakmiddelen op The Land of Now dragen het Cradle to Cradle keurmerk en het EU ecolabel.

Cradle to cradleEcolabel schoonmaakmiddelen

duurzame en biologische catering en voeding op retreat center en trainingslocatie in Nederland The Land of Now
Ethical Food & Drinks

Bij The Land of Now is duurzaam, biologisch en plantaardig heel normaal. Tijdens een verblijf zorgen we ervoor dat je met een bewust hart kunt genieten van heerlijke maaltijden en tussendoortjes terwijl je je footprint zo laag mogelijk houdt.

Ons food concept the Land of Taste brengt een inspirerende visie op voeding, smaak en ethiek samen. We werken met verse en biologische kwaliteitsproducten. Duurzaamheid en groentes spelen de hoofdrol in een verfijnd smakenpalet, waar we je inspireren met verrassende gerechten.
Verrassend voor jou. Tof voor de wereld.

Daarnaast zijn al onze producten in ons winkeltje vegan en/of biologisch of fairtrade, van crème tot t-shirt. En natuurlijk geven we je met plezier informatie over bewust en duurzaam leven.

Vegan-Friendly-Label-LedenpasVoordeel-Were-Vegan-Transparent-300x225.png

Ecologisch en maatschappelijk verantwoord locatie
Klimaatbeheersing op The Land of Now

Ook wat betreft klimaatbeheersing streven we er naar om duurzame keuzes te maken.

In de grote zaal is een warmte terugwin installatie geïnstalleerd die voor een gezond binnenklimaat en goede ventilatie zorgt.
De verwarming in de ruimtes beneden wordt apart van elkaar geregeld en via een klimaatbeheersing programma gereguleerd.

duurzame bedden in hotelkamer van retreat center en trainingslocatie met overnachting in Nederland The Land of Now
Duurzaam en luxe slapen op The Land of Now

Al onze boxsprings, matrassen, dekbedden en kussens voldoen volledig aan de Green Key standaard en zijn geheel milieuvriendelijk, CO2 neutraal en gifvrij geproduceerd. We bieden je graag een duurzame ervaring op The Land of Now en hopen je te inspireren.

Na lang zoeken hebben we prachtige bedden gevonden met een 4 / 5 sterren hotelklasse die niet alleen voldoen aan het voorzien van een goede nachtrust voor onze gasten, maar ook een zo min mogelijke belasting hebben op het milieu én de gezondheid van onze gasten.

De aandachtspunten voor een Green Key matras en boxspring zijn:

  • Milieu bewust werken van het begin tot het einde. Dus ook in de fabriek.
  • certificaten van:
    • Der Blaue Engel: strenge Duitse Milieu keuring
    • LGA schuimcertificaat: Co2 vrij geschuimd matras, geen enkel gif
    • Iso 9001: bekend als kwaliteitskeurmerk
    • Textiel vertrauen en Oko test: twee Duitse testen m.b.t. de grondstoffen gebruikt in het textiel

Het matras waar je op slaapt is gemaakt met een LLQ-Koudschuim kern. Bij het maken van dit matras en de boxspring worden geen schadelijke stoffen gebruikt. Geen onderdeel ontkomt aan de inspectie. Dat geldt voor de speciale verlijmingstechnieken op waterbasis, het schuimprocédé, dat alles geheel CO2 vrij is, tot aan de schroeven en het duurzaam geteelde hout.

De dekbedden en kussens

De ECO dekbedden en kussens zijn duurzaam geproduceerd. De gerecyclede petvulling (rPET) zorgt voor een volumineus, veerkrachtig en anti-allergisch dekbed. De tijk is gemaakt van zachte, pure 100% biologische en Fairtrade katoen, dat voldoet aan de strenge eisen van de Global Organic Textile Standard (GOTS). Eerlijk, puur en schoon dus! Door de combinatie van een bio/fairtrade katoen met een gerecyclede petvulling wordt rekening gehouden met de ecologische en sociale omstandigheden als ook de stabiliteit van de kleinschalige producenten.

Duurzame locatie kalkvrij water
Kalkvrij water
op The Land of Now

Er stroomt kalkvrij water uit álle kranen op The Land of Now. Het water wordt ontkalkt door een waterontharder in onze kelder.

De voordelen van kalkvrij water zijn uiteraard dat je geen last meer hebt van kalkaanslag (en bestaande kalk verdwijnt!), maar vooral dat je minder agressieve en veel minder reinigingsmiddelen nodig hebt om alles schoon te maken en apparatuur slijt minder snel.

Je merkt het zelf vast aan de hoeveelheid shampoo die je nodig hebt. Het schijnt dat dat minder dan een kwart is van wat je nu gebruikt. Verder voelt je huid veel zachter en minder droog aan.

Trees for all
CO2 compensatie

We compenseren het gebruik van onze sauna via Trees for All.

Trees for All is een CBF-erkend goed doel. Ze planten bossen in Nederland en het buitenland voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezondere leefomstandigheden.

Wil jij zelf nog meer bijdragen? Dan kun je ook je autorit hierheen compenseren:

duurzame energie

100% wind- en zonne-energie uit Nederland

Vanzelfsprekend zijn we aangesloten op duurzame energie.

Een heldere missie: Pure Energie maakt en levert de groenste stroom van Nederland. Van weiland tot stopcontact.
Naast een heldere missie heeft Pure Energie ook een duidelijke visie op de toekomst: schone energie voor iedereen.

Logo Pure Energie

‘Hoeveel neem je en wat kom je brengen?’

Wanneer je het over duurzaamheid hebt kom je vanzelf bij essentie terecht.

Duurzaamheid, een kind van deze tijd?

Alles is aan verandering onderhevig. Feitelijk kun je over werkelijke duurzaamheid eigenlijk niet spreken. In onze optiek gaat duurzaamheid dan ook over bewuste keuzes die constructief zijn. Keuzes die iets bijdragen.

Bewust van de consequenties die iedere keuze tot gevolg heeft, en met het streven zo min mogelijk schade aan te richten. Duurzaam gaat dan ook over juiste verhoudingen. Wij streven er naar om iedere keus waar we voor staan een keuze te laten zijn die iets positiefs bijdraagt aan deze wereld.

‘Hoeveel neem je en wat kom je brengen?’

Duurzaamheid is actueel. Diverse innovaties worden ontwikkeld op technologisch en economisch gebied. Het streven naar een duurzamere samenleving gaat echter verder dan technische innovaties en besparende maatregelen. Het welzijn van mens, dier en natuur is het uiteindelijke streven.

De actuele uitdagingen waar we in deze wereld voor staan vragen ons inziens om een benadering die bij dat streven aansluit. We kunnen de uitdagingen van deze tijd niet meer oplossen zonder voeling met de essentie van mens en leven. Eigenlijk kunnen we er heel kort over zijn. Wanneer je het over duurzaamheid hebt kom je vanzelf bij essentie terecht. De essentie van leven. En andersom, wanneer je het over essentie hebt, kom je automatisch bij duurzaamheid terecht. In de meest brede zin van het woord.