Yogi in leiderschap

visie ontwikkeling

‘Grootse leiders bieden daarnaast nog iets heel anders: ruimte.’

Yogi in leiderschap

Wanneer we kijken naar grote leiders, dan zien we dat deze een aantal dingen gemeen hebben met elkaar. Ze hebben de moed om hun hoofd boven het maaiveld uit te steken, durven onbekende wegen te bewandelen en veranderingen te laten ontstaan die de toekomst biedt.

Grootse leiders bieden daarnaast nog iets heel anders: ruimte. Leiderschap gaat dan over het ruimte bieden aan de essentie van jezelf en die van anderen. Organisaties zijn als levende organismen, en geen statische instituten. Organisaties bestaan uit mensen. En de doelen en resultaten waar naar gestreefd wordt ontstaan door mensen. Wanneer er aandacht ontstaat voor een zuivere communicatie en intermenselijk contact kunnen processen naar een hoger niveau getild worden.

Individuen en organisaties die vanuit essentie werken zijn over het algemeen gemotiveerder en creatiever. Daarnaast wordt er meer persoonlijk welzijn ervaren dan gemiddeld doordat hun handelingen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak, veel meer in overeenstemming zijn met de persoonlijke missie en visie. Een eerste stap als toekomstig groots leider is natuurlijk de eigen essentie. Want, grootse leiders geven veelal leiding door mensen voor te gaan: het te gaan doen. En de verandering in gang te zetten die je wilt zien.

2017-10-27T22:11:17+00:00By |Tags: , , , |
X