Ayurveda behandelingen The Land of Now - Juliette Reniers
Navarakhizi - ayurvedische behandeling

Kati Basti - Ayurvedische behandeling

Yoga en Ayurveda

In de beoefening van Yoga speelt Ayurveda een belangrijke rol en daarnaast gebruikt Ayurveda de principes van Yoga op therapeutische wijze.


Shiro Pichu - Ayurvedische behandeling

Lezing / Workshop Ayurveda

Hoewel in het Westen weleens gedacht wordt dat Ayurveda enkel voeding en massage betreft, omvat het een veel breder systeem, waarin voeding, leefstijl, psychologie, yoga, kruidenleer, filosofie en diverse behandelingen een rol spelen.


ayurveda retraite

Ayurvedische (Kook)workshop

Ayurveda in de veganistische keuken

De kunst van het Ayurvedisch en veganistisch koken in de westerse keuken. Onderdeel van de Yoga filosofie is het streven naar geweldloosheid, eerlijkheid en zuiverheid. Yoga en Ayurveda pleiten voor een optimale gezondheid van lichaam en geest. De huidige tijd stelt de hedendaagse Yogi voor mooie uitdagingen om bewuste keuzes te maken in dat wat we doen en consumeren.

Genieten hoort daar zeker ook bij. We laten je graag kennis maken met de rijke smaken van Ayurveda in de veganistische keuken. Je ervaart hoe gezondheid, duurzaamheid en bewust genieten samen kunnen gaan!

Ayurvedisch Consult

Voluit leven, vanuit wie jij bent

Ayurvedisch Consult

Ons doel is om jou in staat te stellen vanuit je eigen kracht in volle gezondheid, vanuit jouw natuurlijke staat in het leven te staan: ‘Svastha’.
Wij richten ons voornamelijk op educatie en adviezen rondom voeding, leefstijl en yoga, eventueel met ondersteuning van kruiden.

Door een gericht voeding- en/of leefstijl advies kun je zelf een heleboel kleine dingen doen die de balans in je systeem bevorderen of terugbrengen. In het voedings- en leefstijl advies zullen we ook kijken of er kruiden zijn die je kunnen ondersteunen, welke yoga en meditatie oefeningen behulpzaam zijn. Een Ayurvedische behandeling wordt enkel ingezet als het noodzakelijk is en je extra ondersteuning nodig hebt. Het doel is om jou in staat te stellen vanuit je eigen kracht voluit in het leven te staan, zowel fysiek, als mentaal.

divider retraite

Dichtbij de essentie,
dichtbij jou

Reden voor een consult

Voor een Ayurvedisch consult kunnen verschillende redenen zijn. Misschien ben je op zoek naar meer balans, heb je interesse voor Ayurveda, of heb je behoefte aan een persoonlijk voedings- en leefstijladvies.

Een deel van Ayurveda richt zich op preventie van ziekte en het vinden van een optimale balans in het leven, zowel fysiek als mentaal. Tegelijkertijd biedt Ayurveda uitkomst op het moment dat er extra ondersteuning nodig is.

Bij specifieke klachten kun je o.a. denken aan stressgerelateerde klachten, vermoeidheid, spijsverteringsklachten (zoals bijv. constipatie, opgeblazen gevoel, maagzuur, zwakke vertering / gevoeligheden), slaapproblematiek, of een verzwakte weerstand.


Wat houdt het eerste consult in?

Tijdens het eerste consult kijken we naar je persoonlijke constitutie, leef- en eetgewoonten, wensen en eventuele klachten/zorgen.

Er worden uitgebreid vragen gesteld over je gezondheid en je dagelijkse gewoontes en we maken o.a. gebruik van polsdiagnose en tonganalyse.

Op basis hiervan wordt een advies samen afgestemd op jouw persoonlijke situatie en wensen. Naast voeding en leefstijl kijken we of meditatie, yoga en ademhalingsoefeningen geadviseerd kunnen worden en eventueel welke kruiden geschikt kunnen zijn. Een Ayurvedische behandeling wordt enkel ingezet als blijkt dat je extra ondersteuning nodig hebt. Ons doel is om je te laten ervaren dat jij in staat bent om zelf een balans in het leven te ervaren, zowel op fysiek, mentaal als spiritueel niveau.


Vervolg Consult

Wat was de reactie van je lichaam op de behandeling of verandering in voeding? We kijken naar de reactie van jouw lichaam en aan de hand daarvan wordt bepaald welke vervolgstappen nodig zijn. Ieder mens reageert anders en in de Ayurveda wordt elke behandeling op het individu en diens situatie afgestemd om zodoende de juiste balans in je systeem te (her)vinden. We werken stap voor stap naar die balans toe, door jou te ondersteunen met Ayurveda, Yoga of desgewenst counseling gesprekken, zodat je zélf (weer) voluit in het leven kunt staan.

Ayurveda en gezondheid

Onze retraites en yogaweekenden

maart

05mrt(mrt 5)19:3008(mrt 8)16:00Heart of Yoga Retreat - Juliette & FrankYoga vanuit de Grote Traditie – 'Intimacy with life'

april

16apr(apr 16)19:3019(apr 19)16:00Heart of Yoga Retreat - Juliette & FrankYoga vanuit de Grote Traditie – 'Intimacy with life'

juni

25jun(jun 25)19:3028(jun 28)16:00Heart of Yoga Retreat - Juliette & FrankYoga vanuit de Grote Traditie – 'Intimacy with life'

september

10sep(sep 10)19:3013(sep 13)16:00Heart of Yoga Retreat - Juliette & FrankYoga vanuit de Grote Traditie – 'Intimacy with life'

november