Ayurveda voeding leefstijl consult praktijk Groningen Nederland

Op locatie of online begeleiding:
• Afspraak op The Land of Now
• Online consult

Reden voor een consult

Er kunnen verschillende redenen zijn voor een Ayurvedisch consult. Misschien ben je op zoek naar meer balans, heb je behoefte aan ondersteuning voor fysieke of mentale klachten of ben je geïnteresseerd in Ayurveda.

Een onderdeel van de Ayurvedische geneeskunde richt zich op ziektepreventie en het vinden van een optimale balans in het leven, zowel fysiek als mentaal. Tegelijkertijd biedt Ayurveda uitkomst wanneer extra ondersteuning nodig is bij bijvoorbeeld ziekte.

Specifieke klachten kunnen o.a. zijn: stressgerelateerde klachten, vermoeidheid, hormonale disbalans, spijsverteringsklachten, slaapproblemen, een verzwakt immuunsysteem, ontstekingsgevoeligheid of allergieën.

Ayurvedisch Consult

Ayurvedische geneeskunde & therapie

• Voeding • Leefstijl • Behandeling • Begeleiding

In een Ayurvedisch consult kijken we wat de Ayurvedische geneeskunde voor jou kan betekenen in jouw persoonlijke situatie. Zo wordt er o.a. naar voeding en leefstijl gekeken die passend voor jou zijn zodat jij zelf in staat bent optimaal in balans te zijn, of de balans te herstellen. Bij fysieke of mentale klachten en/of ziekte wordt tevens tijdelijke* kruiden voorgeschreven en optioneel aanvullende Ayurvedische behandelingen, fysieke of ademhalingsoefeningen en/of counselling.

Yoga educatie yoga training bijscholing workshopVoluit leven, vanuit wie jij bent

Ons doel is om jou in staat te stellen vanuit eigen kracht zo optimaal gezond mogelijk in het leven te staan, of je te ondersteunen bij ziekte. Zowel fysiek als mentaal. Ayurveda sluit aan bij actuele medische ontwikkelingen en biedt naast oplossingen ook veel handvatten en inspiratie voor een zinvol en leuk leven.

divider retraite

Dichtbij de essentie,
dichtbij jou

* Kruiden of supplementen dienen nooit zomaar gebruikt te worden, en enkel wanneer (tijdelijk) ondersteunend. Meer is niet altijd beter. We bieden jou een helder plan, ondersteund door Ayurveda en wetenschappelijke medische inzichten.

lost teachings van yoga

Wat houdt het eerste consult in?

Tijdens het eerste consult kijken we naar jouw persoonlijke constitutie, leef- en eetgewoonten, wensen en eventuele klachten/zorgen.

1.

Er worden uitgebreide vragen gesteld over jouw gezondheid en je dagelijkse gewoontes en er wordt daarnaast o.a. van polsdiagnose en tonganalyse gebruik gemaakt.
Volop ruimte voor jouw verhaal en al jouw vragen. Ayurveda kijkt niet alleen naar symptomen, maar pakt de kern en oorzaak aan.

2.

Op basis hiervan stellen we een advies samen afgestemd op jouw persoonlijke situatie en wensen. Naast voeding en leefstijl kunnen kruidenpreparaten geadviseerd worden, en optioneel yoga, ontspanning- of ademhalingsoefeningen.

3.

Ayurvedische behandelingen worden  optioneel ingezet als onderdeel van een behandelplan.

4.

Ons doel is om jou te laten ervaren dat je in staat bent balans in het leven te ervaren, zowel fysiek als mentaal. Onafhankelijk en zelfstandig.

intimiteit met het leven authentieke yoga

Vervolgconsult

Wat was de reactie van je lichaam op de behandeling of verandering in voeding?

We kijken naar de reactie van je lichaam en aan de hand daarvan bepalen we welke vervolgstappen nodig zijn.

Ieder mens reageert anders en in Ayurveda wordt iedere behandeling op het individu en diens situatie afgestemd om zo de juiste balans in je systeem te (her)vinden.

We werken stap voor stap naar die balans toe, door je te ondersteunen met Ayurveda, Yoga of desgewenst psychosociale begeleidingsgesprekken, zodat je (weer) voluit aan het leven kunt deelnemen.

ayurveda praktijk groningen ayurvedisch consult en behandeling

‘The Ayurvedic route to great health involves two simple steps: 1. Doing less; 2. Being more. – Shubhra Krishan