Ayurveda behandelingen The Land of Now - Juliette Reniers
Navarakhizi - ayurvedische behandeling

Kati Basti - Ayurvedische behandeling

Yoga en Ayurveda

In de beoefening van Yoga speelt Ayurveda een belangrijke rol en daarnaast gebruikt Ayurveda de principes van Yoga op therapeutische wijze.


Shiro Pichu - Ayurvedische behandeling

Lezing / Workshop Ayurveda

Hoewel in het Westen weleens gedacht wordt dat Ayurveda enkel voeding en massage betreft, omvat het een veel breder systeem, waarin voeding, leefstijl, psychologie, yoga, kruidenleer, filosofie en diverse behandelingen een rol spelen.


ayurveda retraite

Ayurvedische (Kook)workshop

Ayurveda in de veganistische keuken

De kunst van het Ayurvedisch en veganistisch koken in de westerse keuken. Onderdeel van de Yoga filosofie is het streven naar geweldloosheid, eerlijkheid en zuiverheid. Yoga en Ayurveda pleiten voor een optimale gezondheid van lichaam en geest. De huidige tijd stelt de hedendaagse Yogi voor mooie uitdagingen om bewuste keuzes te maken in dat wat we doen en consumeren.

Genieten hoort daar zeker ook bij. We laten je graag kennis maken met de rijke smaken van Ayurveda in de veganistische keuken. Je ervaart hoe gezondheid, duurzaamheid en bewust genieten samen kunnen gaan!

Ayurveda

Een leven lang gelukkig en gezond

Ayurveda betekent de wetenschap van het lange leven, en is zowel een levenswijze als een veelomvattend gezondheidssysteem en geneeskunde* voor fysiek en geestelijk welzijn. In de ayurveda gaat men uit van heelheid. Niet enkel de afwezigheid van ziekte is van belang,
maar evenzeer het persoonlijk welbevinden.

Het kan soms best een uitdaging zijn om nét die balans te vinden of te houden die precies bij jou past, zodat je zowel fysiek als mentaal voluit in het leven kunt staan. Ieder mens is uniek en daardoor bestaat die juiste balans voor de ene mens uit totaal andere dingen dan voor de andere mens. Met een beetje kennis van hoe je in elkaar zit kom je een heel stuk sneller bij jouw eigen balans of zorg je ervoor dat je je balans optimaal houdt.

In de ayurveda kijken we dan ook niet naar gemiddelden, maar naar de persoon zelf. Gezondheid en welzijn worden benaderd vanuit de persoonlijke constitutie van het individu, om daarbij een geschikte werkwijze in te zetten die streeft naar harmonie tussen lichaam, geest en energiebalans.

Ons doel is om jou in staat te stellen vanuit je eigen kracht in volle gezondheid, vanuit jouw natuurlijke staat in het leven te staan: ‘Svastha’. Wij richten ons voornamelijk op educatie en adviezen rondom voeding, leefstijl en yoga, eventueel met ondersteuning van kruiden.

De ayurvedische denkwijze kan heel goed geïntegreerd worden in de huidige tijd en sluit aan bij actuele ontwikkelingen. Ayurveda biedt veel handvatten en inspiratie voor een zinvol en leuk leven.

dividuer doenisme

* Ayurveda is in 1977 door de WHO (World Health Organization) officieel als geneeswijze erkend, met de opmerking dat deze vaak oplossingen biedt daar waar de westerse geneeskunde stopt.

Leven vanuit je natuurlijke staat,
in volle gezondheid

Ayurveda en gezondheid

Onze retraites en yogaweekenden

maart

05mrt(mrt 5)19:3008(mrt 8)16:00Heart of Yoga Retreat - Juliette & FrankYoga vanuit de Grote Traditie – 'Intimacy with life'

april

16apr(apr 16)19:3019(apr 19)16:00Heart of Yoga Retreat - Juliette & FrankYoga vanuit de Grote Traditie – 'Intimacy with life'

juni

25jun(jun 25)19:3028(jun 28)16:00Heart of Yoga Retreat - Juliette & FrankYoga vanuit de Grote Traditie – 'Intimacy with life'

september

10sep(sep 10)19:3013(sep 13)16:00Heart of Yoga Retreat - Juliette & FrankYoga vanuit de Grote Traditie – 'Intimacy with life'

november

19nov(nov 19)19:3022(nov 22)16:00Heart of Yoga Retreat - Juliette & FrankYoga vanuit de Grote Traditie – 'Intimacy with life'