Yoga en Ayurveda

Kati Basti - Ayurvedische behandeling
Yoga en Ayurveda


Shiro Pichu - Ayurvedische behandeling20px
Lezing Ayurveda

Hoewel in het Westen weleens gedacht wordt dat Ayurveda enkel voeding en massage betreft, omvat het een veel breder systeem, waarin voeding, leefstijl, psychologie, yoga, kruidenleer, filosofie en diverse behandelingen een rol spelen.


Ayurvedisch koken

Ayurvedische (Kook)workshop

Ayurveda in de veganistische keuken

De kunst van het Ayurvedisch en veganistisch koken in de westerse keuken. Onderdeel van de Yoga filosofie is het streven naar geweldloosheid, eerlijkheid en zuiverheid. Yoga en Ayurveda pleiten voor een optimale gezondheid van lichaam en geest. De huidige tijd stelt de hedendaagse Yogi voor mooie uitdagingen om bewuste keuzes te maken in dat wat we doen en consumeren.

Genieten hoort daar zeker ook bij. We laten je graag kennis maken met de rijke smaken van Ayurveda in de veganistische keuken. Je ervaart hoe gezondheid, duurzaamheid en bewust genieten samen kunnen gaan!

Ayurveda & Yoga

In de beoefening van Yoga speelt Ayurveda een belangrijke rol en daarnaast gebruikt Ayurveda de principes van Yoga op therapeutische wijze.


Ayurveda

Ayurveda betekent de wetenschap
van het lange leven, en is zowel een levenswijze als een veelomvattend
gezondheidssysteem en geneeskunde* voor fysiek en geestelijk welzijn. In de ayurveda gaat men uit van heelheid. Niet enkel de afwezigheid van ziekte is van belang,
maar evenzeer het persoonlijk welbevinden.

Gezondheid en welzijn worden benaderd vanuit de persoonlijke constitutie van het individu, om daarbij een geschikte behandeling in te zetten die streeft naar harmonie tussen lichaam, geest en energiebalans.

* Ayurveda is in 1977 door de WHO (World Health Organization) officieel als geneeswijze erkend, met de opmerking dat deze vaak oplossingen biedt daar waar de westerse geneeskunde stopt.

The Land of Now biedt Ayurvedische programma’s aan binnen workshops, lezingen en retraites.

Nasya - Ayurvedische behandelingen

Ayurveda

Zo lang mogelijk gelukkig en gezond.

Het kan soms best een uitdaging zijn om nét die balans te vinden of te houden die precies bij jou past, zodat je zowel fysiek als mentaal voluit in het leven kunt staan. Ieder mens is uniek en daardoor bestaat die juiste balans voor de ene mens uit totaal andere dingen dan voor de andere mens. Met een beetje kennis van hoe je in elkaar zit kom je een heel stuk sneller bij jouw eigen balans of zorg je ervoor dat je je balans optimaal houdt.

In de ayurveda kijken we dan ook niet naar gemiddelden, maar naar de persoon zelf.

Je persoonlijke constitutie kan je bijvoorbeeld vertellen welke leefstijl en voeding bij je passen, en hoe je fysiek en geestelijk in balans en voluit in het leven kan staan. Ayurveda bekijkt de mens vanuit deze eigenheid en biedt je daarin passende handvatten.

Die persoonlijke aanpak spreekt ons aan en vooral ook de gedachte dat je daar zélf mee aan de slag kunt.

De ayurvedische denkwijze kan heel goed vertaald worden naar de huidige tijd en sluit aan bij actuele ontwikkelingen. Ayurveda biedt veel handvatten en inspiratie voor een zinvol en leuk leven.

dividuer doenisme

‘Balans, dat is de essentie in ayurveda.’

Ayurveda en gezondheid

Onze retraites en yogaweekenden

november

17nov(nov 17)18:0020(nov 20)16:00Bali Blessings and Yoga Retreat with Tya priestessby: Tya (priestess of Bali), Nevin, Juliette & Frank

maart

05mrt(mrt 5)19:3008(mrt 8)16:00Heart of Yoga Retreat - Juliette & FrankYoga vanuit de Grote Traditie – 'Intimacy with life'

april

16apr(apr 16)19:3019(apr 19)16:00Heart of Yoga Retreat - Juliette & FrankYoga vanuit de Grote Traditie – 'Intimacy with life'

26apr(apr 26)18:0003mei(mei 3)15:00Mark Whitwell - Heart of Yoga Europe Teacher ImmersionYoga from the Great Tradition

mei